energy bewegen is voor alle leeftijden

Wie denkt dat sporten niet meer voor ‘oudere’ mensen is, heeft het helemaal mis. We willen jullie daarom even voorstellen aan de damesgroep van Energy Ommen. Een gezellige, gedreven en trouwe groep vrouwen in de leeftijd variërend tussen de 50 en 83 jaar. “Er zijn dames die al 40 jaar lid zijn binnen de gymvereniging en dames die zich net bij de groep hebben aangesloten”, zegt bestuurslid Ilonka Mulder.

Zo ook mevrouw Makkinga. Zij is al veertig jaar trouw lid van voormalig GVO, nu Energy Ommen. Elke week komt ze trouw de les bezoeken. “Sommige onderdelen vindt ze wat te lastig worden, maar met haar 84 jaar volgt ze de lessen nog steeds op haar eigen manier en met veel enthousiasme. Onlangs is ze tijdens de Algemene Ledenvergadering in het zonnetje gezet.”

Zo gauw je de zaal in komt, voel je de hartelijkheid van alle dames. En dat ervaren ze zelf ook zo. “Er wordt gezegd ‘je komt in een warm bad’. Het saamhorigheidsgevoel is groot. Je wordt gelijk een deel van de groep, iedereen heeft haar eigen niveau en doet mee wat men kan doen. Lichamelijke klachten hoeven geen beperking te zijn. Een uitspraak van een van de dames luidt dan ook ‘het is voor iedereen, iedereen heeft wel wat’. De sociale contacten zijn ook erg belangrijk. Het warming-up rondje, even 5 tot 10 minuutjes lopen, wordt volop gebruikt om even bij te praten.

De lessen zijn gevarieerd, alle spieren komen aan bod. Ook de lachspieren. De steps worden gebruikt, er worden aerobics oefeningen gedaan alles op aangename muziek. Er is elke les tijd voor een balspel. Twee maal per jaar wordt er even wat anders dan anders gedaan. De kerstvakantie wordt traditioneel ingeluid met koffie, chocolademelk en wat lekkers. En de laatste les voor de zomervakantie wordt er gefietst met als afsluiter natuurlijk een ijsje.

De dames hebben elke maandag les van 18.30 tot 19.30 uur in Ommen. Je kunt vrijblijvend een les meedoen. Leuker dan een loopband, gezellig met elkaar bewegen, inspanning maar ook gelijk ontspanning. Dat zijn echt kernbegrippen voor deze enthousiaste groep. Je bent van harte welkom!” Van 28 juni t/m 18 augustus 2014 is er de zomervakantie. op 18 augustus worden alle lessen weer hervat. Voor vragen kun je je wenden tot de leiding (Els Mulder) via e.mulder@energyommen.nl of op de website www.energyommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.