Home / archiefcentraal / een dalfs blauw feest blauwe bogendagen

een dalfs blauw feest blauwe bogendagen

De stalen Dalfs blauwe buizen zijn een onmiskenbaar onderdeel van het beeld van Dalfsen en in deze vakantieperiode zetten ze Dalfsen weer extra op de kaart, door: de Blauwe Bogendagen. Dat betekent vier vrijdagen feest in het centrum van Dalfsen.

De eerste Blauwe Bogendag op vrijdag 18 juli start met een vrolijk kinderfeest. Er is voor hen van alles te zien en te beleven waarbij ze letterlijk een gat in de lucht zullen springen. En iedereen die wil kan gratis met de 100-jarige Vechtvaarder meevaren om het feest op ’t water voort te zetten. Hiawatha biedt samen met Ondernemend Dalfsen dit ‘verjaardagsfeestje’ aan. ’s Avonds is er ook spektakel op het water. Om 18.30 uur start het Bungee-roeien. Ieder team dat zich wil opgeven, of het een buurtvereniging is, een hobbyclub of een stel vrienden, kan zich melden via info@ondernemenddalfsen.nl. Naast deze activiteiten is er elke dag een rommelmarkt, een braderie en staan diverse artiesten op het programma.

De tweede Blauwe Bogendag, 25 juli, staat in het teken van oude ambachten en een streekmarkt. De derde dag, vrijdag 1 augustus, wordt een sportfeest waar verschillende sportverenigingen zich presenteren. Als er nog sportverenigingen zijn die zich willen laten zien, kunnen zij zich ook opgeven via een mailtje naar Ondernemend Dalfsen. Het Touwklimmen over de Vecht heeft trouwens ook nog geen ‘wachtlijst’. Alle sportievelingen zijn welkom om deze dag een prestatie neer te zetten. Deelnemers kunnen zich eveneens melden bij Ondernemend Dalfsen.

Als dit nog niet genoeg uitdaging biedt: Op de laatste dag wordt het Kunst/Cultuurfeest gehouden. Wanneer het slenteren over de kunstmarkt voorbij is, kan iedere man of vrouw zijn stiletto’s aantrekken en op deze hoge hakken meedoen met de stilettorun. Een hele kunst maar iedere waaghals wordt van harte uitgenodigd en maakt kans op een mooie prijs. Deze wedstrijd wordt ’s avonds gehouden als ondernemers en particulieren hun waren aanprijzen tijdens de kofferbakverkoop. Kortom: Kom naar het feest van de Blauwe Bogendagen of geef je op voor een Blauwe Bogendagactiviteit om de feestvreugde te vergroten.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.