Home / archiefcentraal / draai eens mee op de ommer molendag

draai eens mee op de ommer molendag

Nu ook de molen ‘Konijnenbelt’ na een aantal jaren van stilstand weer is gerestaureerd (de roeden zijn vervangen) en weer draaivaardig is geworden, staan er in Ommen en Vilsteren maar liefst vijf molens. Voor de werkgroep Ommer Molendag, in het leven geroepen door de ‘Stichting Ommer Molens’ (beheerder van een drietal van deze molens) aanleiding om jaarlijks speciaal voor de inwoners en bezoekers van Ommen de aandacht op dit monumentale culturele erfgoed te vestigen. Dat gebeurt tijdens de Ommer Molendag op zaterdag 2 augustus.

Er is een fietsroute uitgezet die langs alle molens voert, inclusief de Vilsterse Molen. Je fiets langs de Besthmener Molen, Vilsterse Molen, molen Konijnenbelt, Molen Den Oord en molen De Lelie. Ook is het mogelijk te wandelen via een route die langs de vier molens in Ommen voert. Je komt dus alleen niet langs de Vilsterse Molen. Als uit een meegekregen stempelkaart blijkt dat alle molens zijn bezocht ligt aan de finish een blijvende herinnering te wachten.

Er kan uiteraard bij elk van de molens worden gestart vanaf 10.00 uur. Voor het laten draaien en malen van de molens is de organisatie die dag afhankelijk van de wind. Maar ook zonder die wind is er nog veel te zien en te vertellen over de molens. In de molen, rondom de molen en op de stelling is er voor jong en oud genoeg te beleven en te doen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.