Home / archiefcentraal / de bel is geluid de bissingh is begonnen

de bel is geluid de bissingh is begonnen

Met het luiden van de bel door burgemeester Marc Jan Ahne is dinsdag de Ommer Bissingh officieel geopend. Ondanks het slechte weer werd de traditionele opening goedbezocht. Vandaag (dinsdag) is de Jaarmarkt in het centrum van Ommen. Volgende week woensdag is het de eerste officiële Bissinghdag met ‘Sport & Voices’.

Jarenlang vond de opening plaats op de maandagavond, voorafgaand aan de jaarmarkt. Maar omdat de financiën steeds minder worden en er daarom geen bekende bands, dj’s of andere artiesten gecontracteerd kunnen worden, werd het bezoekersaantal minder en heeft het bestuur besloten de officiële opening te verschuiven naar de jaarmarkt op 8 juli.

Sport & Voices

Sport en Voices staat in het teken van sportactiviteiten voor iedereen en natuurlijk de traditionele talentenjacht The Voice of Ommen. Op het Kerkplein kun je meedoen aan The Voice of Ommen. De zang begint om 13.00 uur. Hoe het programma er precies uit gaat ziet, is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Op sportgebied is er ook veel te beleven. Zo kun je meedoen aan beachvolleybal en –voetbal rondom het Marktgebouw. Verder kun je lasergamen van Gotcha, Hollandse spellen, sjoelen, bodypump met Profitgym, skeelerclinics, darten bij Clees en ponyrijden. Daarnaast kun je genieten van gymoptredens van gymvereniging Energy Ommen, kinderstreetdance van Sportrijk en motoren van de motorsportvereniging. De Lange Keukens komt ook nog met een leuke sportactiviteit. Naast onder andere het skeeleren, de motorshow en het racen met buggy’s, kun je rondom de Vecht ook pony rijden. Bovendien zijn er huifkartochten door Ommen, kanoraces onder de brug door en kun je op een groot kussen dat in de Vecht ligt springen. En natuurlijk is er ook de zeskamp voor de Camping Cup. Na de zeskamp komt alles samen en gaat het dagprogramma naadloos over in het avondprogramma in het centrum met coverband Rainson. De beachparty duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.