Home / archiefcentraal / bouw nieuw oldenhaghen start na de zomer

bouw nieuw oldenhaghen start na de zomer

Nog wel, want na de zomervakantie gaat de nieuwbouw van start. Als alles volgens plan verloopt zullen eind december 2015 de bewoners die nu tijdelijk in De Imminkhoeve te Lemele wonen, hun intrek weer nemen in Ommen, in een fonkelnieuw gebouw met seniorenappartementen. De bouwvergunning van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg is inmiddels binnen.

Woningstichting De Veste financiert als eigenaar de bouw van de seniorenappartementen. Architect is Bureau Peters & Lammerink (Hengelo), Koopmans Bouwgroep (Enschede) de aannemer voor de bouw. De Saxenburgh Groep staat gedurende 20 jaar garant voor het zorgaanbod, huur en verhuur. Het gebouw telt drie verdiepingen en krijgt 74 ruime seniorenappartementen. Er komt een recreatieruimte annex restaurant. Deze ruimte zal met steun en subsidie van de gemeente Ommen dienst doen als wijksteunpunt.

Een appartement heeft een vloeroppervlak van ongeveer 90 m² en bestaat uit een woonkamer met open keuken, slaapkamer, werk- of extra slaapkamer, badkamer met toilet, separaat bezoekerstoilet, balkon en eigen berging.

“Wij krijgen volledige medewerking van wethouder Ko Scheele en Woningstichting De Veste,” zegt hoofd vastgoed en bouwontwikkeling Ruud Rusken. “Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat het gebouw eind 2015 kan worden opgeleverd.”

De huidige bewoners en medewerkers worden regelmatig bijgepraat over de stand van zaken van de nieuwbouw. Als alles volgens plan verloopt zal de bouw in het derde kwartaal van 2014 van start gaan. Eind december 2015 kunnen de bewoners dan weer hun intrek nemen in een modern seniorenappartement op hun vertrouwde plekje in Ommen, waar zij mogen rekenen op een zorgorganisatie die hen ondersteuning op maat biedt bij hun gezondheid.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.