Home / archiefcentraal / bostheater strikt peter van vleuten

bostheater strikt peter van vleuten

En zelfs de merels hielden gepast de snaveltjes toe… Zaterdag 12 juli vanaf 20.00 uur komt de liefhebber van Americana aan zijn trekken. Americana, Americana, wat is dat precies Americana? Welnu, voetbalautoriteit en muziekkenner Johan Derksen weet exact wat Americana is. ‘De snor’ zal zeggen: liedjes over liefde, verdriet, dromen en verlangen, overgoten met een rauw sausje. Pure, eerlijke songs in de beste traditie van grootheden als Woody Guthrie, Bruce Springsteen of Johnny Cash.

Peter van Vleuten heeft ruim 30 jaar ervaring als gitarist, zanger en liedjesschrijver. Hij werkte jarenlang als beroepsmuzikant in coverbands, schreef songs voor anderen en trad op in Nederland en daarbuiten, uiteenlopend van clubs tot buitenpodia. In 2010 besloot Peter terug te keren naar de basis: de man en zijn gitaar. Op zoek naar de wortels van zijn muziek trok hij door de VS, in de voetsporen van zijn muzikale helden. Die sporen zijn terug te horen in zijn songs. Het resultaat verscheen eind 2012 op het album Once Upon A Song. Ruud Meijer van HP/De Tijd recenseerde: ‘Van Vleuten maakte een jongensdroom waar met dit album dat uit zijn voegen barst van emoties.’

Te zien in het bostheater achter vakantiepark de Besthmenerberg. Er is gelegenheid te parkeren in de nabijheid van het amfitheater. De route is vanaf de ingang van het park met pijlen aangegeven. Zie ook website www.bostheaterommen.nl met hierop de link naar de site van Peter van Vleuten. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en kan worden gedeponeerd in een rondgaande collectebus. Zie www.bostheaterommen.nl, met daarop een link naar de website van Peter van Vleuten.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.