Home / archiefcentraal / bluesavond in marktzicht in dedemsvaart

bluesavond in marktzicht in dedemsvaart

Café Marktzicht verzorgt op vrijdagavond 1 augustus een bluesavond met het bluesduo Herbie & Ray en de uit Nijmegen afkomstige formatie Mike & The Mellotones. Omdat er gasten meespelen die officieel niet tot de formatie behoren, speelt de band in Markzicht onder de naam Blues Community.

Sinds hun oprichting in 1993 hebben Mike & The Mellotones onderdeel uitgemaakt van een nieuwe bluesbeweging in Europa. In Nederland bereikte de band al snel de top op basis van hun live reputatie en hun vermogen om muziek en show hand in hand te laten gaan. In 2003 werd de formatie gewijzigd van een trio in een vier mans formatie en werd de stijl en sound een kruising van Texas Blues en Classic Rock. Het jaar 2009 werd het jaar van de terugkeer naar de oude Texas Blues. Hun laatste in 2012 verschenen album “1+1=3” werd goed ontvangen en kreeg goede recensies in de vakpers.

Vorig jaar was de band al in café Marktzicht te bewonderen toen op het laatste moment de plaats werd ingenomen van Hans van Lier & The Sidekicks. Herbie Grezel (bekend van The Blues Kings en Herbie & The Guitarguy) speelde toen als gastmuzikant mee. Vrijdagavond 1 augustus is de bluesharpist en zanger opnieuw in Marktzicht te bewonderen. Èn met het duo Herbie & Ray èn als gastmuzikant (mondharmonica en zang) van Blues Community. De band wordt verder gevormd door Mike Donkers (gitaar en zang), Raymon Oostenrijk (bas) en Marcel Wolthof (drums).

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.