Home / archiefcentraal / blauwe bogendagen nog drie te gaan

blauwe bogendagen nog drie te gaan

“En als we dan een tekening van Otto maken, tekenen we er ook puistjes op”, gniffelt Izzy. De meisjes giechelen en tekenen ‘op hun best’. Zij zijn uitgekozen om mee te spelen met het theater tijdens de Blauwe Bogenda, vorige week vrijdag in Dalfsen.

Op het muurtje rondom de Grote Kerk geniet het publiek van het optreden van dit animatieteam van Vechtdalcamping Tolhuis. Ook de mascotte van camping Starnbosch doet de buikjes schudden van het lachen. De tropisch warmte houdt de kinderen niet van de straat want het Kinderfeest wordt druk bezocht. De terrassen zitten vol en als de ouders heerlijk een koel drankje nemen, springen de kinderen op de springkussens: “Ik plak, mama!”, zegt een kind springend op ‘ de stormbaan’ op het van Bruggenplein maar moeder lacht en zegt: “Nu van de warmte maar straks van ’t ijsje, kom maar!” En als de slippers weer aan de voeten geschoven zijn: “Toch gaat er ook best een oliebol in met meer dan 30 graden, he?!”

De braderie (uiteraard mét oliebollenkraam), de volwassenmarkt in de Bloemendalstraat en vooral ook de kinderrommelmarkt rond de Grote Kerk, trekt ondanks de warmte veel bezoek naar het centrum. Maar ook de gratis vaartocht met de 100-jarige Vechtvaarder spreekt jong en oud aan: “Heerlijk, om even met dit weer op ’t water te zijn!” Deze tocht was gratis en werd mogelijk gemaakt door Hiawatha-Actief i.s.m. Ondernemend Dalfsen. Het knutselen werd eveneens door Ondernemend Dalfsen aangeboden en de kinderen maakten onder leiding van Nicole Lindeboom van ‘Bonte Nili’ de mooiste creaties: “Bijna 100 kinderen hebben eerst gekozen wat ze wilden maken en kregen toen een kistje met daarin de nodige materialen. Vooral het pennenbakje was favoriet en veel kinderen, van 2- 12 jaar, zijn daarmee aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat de combinatie: Bonte Neli en Smart Attractieverhuur, dus het knutselen en de springkussen, echt een succes is!”

Ook de avond van de eerste Blauwe Bogendag werd gevuld met allerlei activiteit. Dit startte met de kofferbakverkoop en oldtimershow. Het bungee-roeien trok veel bekijks en de prijs voor het sterkste team is gegaan naar; Dames Mode zaak Sjanne Zij bleken dé kampioen te zijn van de 12 teams die meededen met deze sportieve strijd op de Vecht. Omdat het de laatste dag voor de Bouwvak is en er optredens plaatsvinden bij verschillende horeca, zal het vast tot de late uurtjes gezellig zijn in het dorp.

Rectificatie

Op de voorpagina van Vechtdal Centraal week 30 stonden verkeerde data van de resterende Blauwe Bogendagen. De overige Blauwe Bogendagen zijn op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.