Home / archiefcentraal / beleef de kleuren van het veelzijdige reestdal

beleef de kleuren van het veelzijdige reestdal

Deze zomerwandeling start om 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest (Balkbrug). Wandel mee en beleef de intense kleuren van dit seizoen!

Gele dotterbloemen, rode klaprozen, paarse korenbloemen, witte kamille, we komen ze allemaal tegen. Prachtig om te zien, maar ruiken ze ook lekker? Insecten zijn er in ieder geval dol op. Tijdens deze wandeling vertelt de gids welke rol ze spelen bij de voortplanting van deze en andere bloeiende planten. Ook laat hij zien welke planten van natte of juist van droge voeten houden. En zijn in dit natuurgebied ook planten te vinden die dieren eten? Kortom, er valt veel te leren en te beleven in het bloemrijke Reestdal.

Deze verrassende zomerwandeling duurt ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur verwelkomen enthousiaste vrijwilligers alle bezoekers met een hartelijk woord, algemene informatie over het centrum en omliggende natuurgebied en natuurlijk een kop koffie in de gelagkamer, op de deel of in de boomgaard.

De kosten voor deze zomerwandeling bedragen 3 euro voor volwassenen en 1,50 euro voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel en de andere Landschappen wandelen op vertoon van hun ledenpas gratis mee. Bovendien heeft het bezoekerscentrum gratis verrekijkers te leen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.