23 juli 2014 dag van nationale rouw

Vandaag, woensdag 23 juli, is het een dag van nationale rouw. Dit in verband met de vliegramp in Oekraïne. De vlaggen van gemeentelijke gebouwen gaan halfstok. Daarnaast is er bij terugkeer van de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de ramp een minuut stilte. De eerste vliegtuigen met de lichamen worden rond 16.00 uur verwacht op vliegveld Eindhoven.

Een dag van nationale rouw komt zelden voor in Nederland. De laatste stamt uit 1962, toen koningin Wilhelmina overleed.

Deze rouwdag betekent voor de publieke omroepen een aangepaste programmering. Zo is er de hele dag geen reclame op Ned 1, 2 en 3, Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6 en FunX. Alle tv- en radiozenders schakelen bij aankomst van de eerste vliegtuigen live over.

Naast reclameloos, zullen de radio- en tv-zenders ook amusementloos zijn. Er worden geen spelletjes gespeeld is en de muziek is aangepast.

Openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer wordt aan de minuut stilte gedacht. Alle voertuigen van Connexxion zullen stilstaan. NS-treinen zullen wegens veiligheidsredenen niet stilstaan, maar voor de inzittenden is het wel mogelijk deel te nemen aan de minuut stilte. De omroepinstallaties zullen daarnaast uitgaan en commerciële activiteiten op stations worden stilgelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.