zes medailles voor energy ommen

Energy Ommen heeft zaterdag maar liefst zes medailles binnengesleept op de individuele springwedstrijden voor junioren en senioren in Dedemsvaart. De club stuurde ons een bericht over het succesvolle toernooi.

Met een enorm deelnemersveld van zo’n 500 springers beloofde het een drukke maar mooie dag te worden. Alle dames van Energy Ommen moesten uitkomen op het allerhoogste niveau, de A lijn. Op basis van eerder prestaties moeten zij in deze categorie springen. Er kon ingeschreven worden op de onderdelen dubbele minitrampoline, tumbling, minitrampoline en minitrampoline springtoestel. De Energy springsters mochten zelf kiezen op welke onderdelen zij mee deden.

In de ochtend wedstrijd was het de beurt aan de senioren. In de categorie A dames senioren 2 sprongen Eline Tempelman, Karlijn Reurink, Tessa Gerner en Louise Huizing. In deze categorie met enorm veel tegenstand werd door de dames netjes gesprongen. Louise sprong voor het eerst een dubbele schroef op een wedstrijd en wist deze goed te landen. Voor Tessa was er eremetaal in deze categorie. Zij werd tweede op minitramp en derde op dubbel minitramp.

Laura Hirink sprong in de categorie A dames senioren 1. Ze wist op het onderdeel dubbele minitrampoline alle tegenstanders achter zich te laten en werd Overijssels kampioen op dit toestel.

Eveneens in de ochtend was de categorie A dames junioren 1. Marieke Beniers heeft op twee toestellen mee gesprongen zodat zij wat energie overhield voor de middag. In de middag moest zij samen met Tessa Gerner op nog een wedstrijd uitkomen, namelijk het Nederlands Kampioenschap Acrogym.

Maar dat Marieke best twee wedstrijden kan combineren heeft ze laten zien. Er was brons voor haar op minitrampoline springtoestel en zij werd Overijssels kampioen op tumbling.

Marieke en Tessa moesten al op tijd vertrekken om op tijd te zijn voor hun acro wedstrijd en konden daarom niet aanwezig zijn bij de prijsuitreiking.

In de middagwedstrijd sprongen Iris van de Veen, Nicole en Ilona Grotemarsink, Sanne Hirink, Susan Harmeijer, Amy Koenjer en Laura Polman in de categorie A dames junior 2. Er werd netjes gesprongen door de dames. Voor Ilona resulteerde dit een een mooie tweede plek op het onderdeel tumbling.

De trainers kijken tevreden terug op beide weekenden van het individueel springen. Er bleek vorige week tijdens de wedstrijd in vroomshoop een fout te zijn gemaakt met het invoeren van de punten. Maaike van Munster heeft alsnog een derde plaats behaald op het onderdeel tumbling!

Dit brengt de totaal score van twee weekenden individueel springen op 21 medailles voor Energy Ommen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.