Home / archiefcentraal / wethouder smid ommen heeft veel te bieden

wethouder smid ommen heeft veel te bieden

Na de installatie tot wethouder op 27 mei jl. rij ik Ommen binnen in de wetenschap een bijdrage te mogen leveren aan het besturen van deze mooie gemeente. Een uitdaging die zeer de moeite waard is. De komende tijd zal o.a. in het teken staan van kennismaken met de stad Ommen, de dorpen en haar buurtschappen en uiteraard de Ommenaren en Ommense zelf.

Als college hebben we de opdracht gekregen om uitvoering te geven aan het coalitieprogramma “Krachtig de handen ineen”. In het programma staat helder verwoord dat het gemeentebestuur dichtbij zijn inwoners wil staan. Ruimte moet aan initiatieven vanuit de samenleving en de dialoog zoeken staan centraal. Belangrijke uitdagingen staan Ommen te wachten. Een financieel solide beleid, het oppakken van nieuwe taken in het sociaal domein en de zorg voor leefbaarheid, zowel in de kern als de buitengebieden. In mijn portefeuille gaat het onder meer om zaken als duurzaamheid, bereikbaarheid en verkeer, wonen en leefbaarheid. Alleen als we samen als gemeentebestuur en inwoners de schouders er onder zetten, komen we tot goede resultaten. Vanuit dat besef hoop ik de komende jaren bij te kunnen dragen aan de samenleving in Ommen.

Inmiddels zijn mijn ervaringen zodanig dat Ommen niet alleen een prachtig verblijfsgebied is, maar ook een boeiende gemeente om bestuurlijk actief te mogen zijn. Ik zie uit naar de kennismaking met de Ommer samenleving en weet dat gemeente en haar inwoners veel te bieden hebben.

Met vriendelijke groeten,

Klaas Smid

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.