vov furieus op wegbezuinigen logopedie

Gerrit Middelkamp zegt: “Door het schrappen van vroegtijdige opsporing van taalstoornissen zullen kinderen op de basisscholen een achterstand oplopen die niet meer in te halen is. Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling van deze kinderen en daarmee voor hun hele verdere leven.”

De VOV vindt dat ieder kind de kans moet krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het is een taak voor gespecialiseerde logopedisten die je niet zomaar aan leerkrachten, consultatiebureau-artsen of jeugdverpleegkundigen kunt overlaten. Het besluit van de coalitiepartijen houdt in dat de gemeente per 1-1-2015 stopt met het vroegtijdig onderzoek naar taalachterstanden.

De coalitiepartijen willen deze taak onderbrengen bij de GGD, maar zonder dat hierover afspraken zijn gemaakt en dat is een slechte zaak, vindt Middelkamp. “De GGD voert deze taak nu niet uit, het is onduidelijk of de GGD voldoende is uitgerust om deze taak uit te voeren, er is geen plan, er zijn geen afspraken en het is nog volstrekt onduidelijk tegen welke kosten de GGD de screening gaat uitvoeren”.

De VOV heeft geen goed woord over voor deze aanpak. “Onbegrijpelijk” zegt Middelkamp. De VOV heeft een filmreportage laten maken waarin professionals uitleggen waarom het wegbezuinigen van deze gemeentelijke taak een heel slecht idee is. Deze film is naar alle raadsleden gestuurd, maar het mocht niet baten, de gemeentelijke logopedie stopt per 1-1-2015. Slecht voor Ommen, aldus Middelkamp. Het door de VOV ingediende amendement om de logopedie in de huidige vorm voor Ommen te behouden werd door de coalitiepartijen weggestemd in de raadsvergadering.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.