voetbalderby levert 200 euro op voor hospice

Jaarlijks treffen de elftallen van VV Bergentheim en VV Mariënberg elkaar twee keer in de competitie. De avond voorafgaand aan deze voetbalderby treffen de spelers van beide 6e teams elkaar voor een klaverjasavond. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel en dit jaar hebben zij daarbij gekozen om het bedrag aan hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg te schenken. En dus kwam Bert Olsman van VV Bergentheim op bezoek bij het hospice om dit bedrag, toch ruim € 200, namens beide verenigingen aan te bieden. Gerrit Potgieter en Aad Kolthof van de St. Vrienden namen het bedrag verheugd in ontvangst.

“Maar waarom gekozen voor het hospice” vroeg Gerrit. “We hebben samen afgesproken dat we de opbrengst aan een goed doel dicht bij huis zullen schenken want anders is alleen de penningmeester van de VV er blij mee”, zegt Bert met een knipoog. “In het hospice wordt door veel vrijwilligers goed werk verricht voor terminaal zieken en wij vinden dat dit werk wel een steuntje in de rug mag krijgen”.

Gerrit Potgieter, zelf oud Bergentheimer, bedankte Bert met dit mooie gebaar van beide clubs. “En hoe is de wedstrijd zelf eigenlijk afgelopen?” vroeg hij waarop Bert met veel genoegen kon vertellen dat de punten in Bergentheim waren gebleven en Mariënberg het grootste deel van de klaverjasopbrengst voor haar rekening had moeten nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.