vinkenbuurt viert jubileum buurthuis

De inwoners van Vinkenbuurt hebben dit weekend de vijftigste verjaardag van Stichting Buurthuis Vinkenbuurt gevierd. Het bestuur stuurde ons een verslag.

‘Stichting Buurthuis Vinkenbuurt is opgericht op 27 januari 1964 en bestaat dus dit jaar 50 jaar.

Het doel van de stichting staat in de statuten als volgt beschreven: Het oprichten, in stand houden en exploiteren van een gebouw in Vinkenbuurt te Ommen, ten behoeve van het verenigingsleven, de vrijetijdsbesteding, de ontmoeting en de dienstverlening ter plaatse en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

In de praktijk betekent dit dat het buurthuis bedoeld is als ontmoetingsplaats voor de inwoners uit Vinkenbuurt. Het bestuur van de stichting organiseert samen met een aantal vrijwilligers activiteiten voor de inwoners van Vinkenbuurt zoals de jaarlijkse fietstocht, de Nieuwjaars borrel en de buurtbarbecue. Daarnaast stelt de stichting het buurthuis beschikbaar voor de verschillende verenigingen in Vinkenbuurt zoals de toneelclub, de vrouwen van nu, de kaartclub, koersbal en volksdansen.

Het buurthuis is dus al 50 jaar het centrum voor diverse activiteiten. Reden voor het bestuur om dit niet stilletjes voorbij te laten gaan. Alle inwoners van Vinkenbuurt waren uitgenodigd op zaterdag 24 mei om dit jubileum met elkaar te vieren.

Na een officiële opening om half 12 waarin het ontstaan en enkele verhalen uit de ‘oude doos’ naar voren werden gehaald, kon het feest beginnen met een heerlijke brunch. Met een goed gevulde maag kon men hierna per fiets of auto een bingotocht maken. Een ieder ging op weg met een bingokaart om tijdens de route op zoek te gaan naar de bingocijfers en deze aan te kruizen op de kaart. Bij terugkomst in de tent werden de bingokaarten vol gespeeld.

‘s Avonds ging de tent om 20.00 uur weer open en werd het spel ‘Ik hou van Vinkenbuurt’ gespeeld, waarbij allerlei oude anekdotes, muziek, kennisvragen e.d. over Vinkenbuurt aan bod kwamen. De aanwezigen in de tent werden in 2 teams verdeeld, het gele en het groene team. Per team waren er 5 vertegenwoordigers, jong en oud die de antwoorden gaven welke vanuit hun achterhoede naar voren kwamen. De strijd en het enthousiasme liepen soms hoog op. Na een hilarische stoelendans ging het groene team er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor, een schaal vol gehaktballen voor het hele groene vak.

Hierna ging het feest onder genot van een drankje en hapje nog door tot rond middernacht. Het bestuur kan terug kijken op een geslaagd feest.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.