Home / archiefcentraal / vijf koren treden op in nieuwleusen

vijf koren treden op in nieuwleusen

Maar liefst vijf koren uit de regio zullen op zaterdag 21 juni meewerken aan een concert dat zal plaatsvinden in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het concert begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt zes euro.

Het korenconcert in juni is inmiddels een goede traditie geworden. Al een aantal jaren sluiten de koren die onder leiding staan van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen het zangseizoen af met een gezamenlijk optreden. Voor de vierde achtereenvolgende keer vindt deze muzikale ontmoeting plaats in de Maranathakerk in Nieuwleusen.

De vijf koren die daar dit jaar zullen optreden, zijn het Coevorder Mannenkoor uit Coevorden, het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld, het vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren, het mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en het projectkoor Multiple Voice uit Dalfsen. Zij zullen deze avond elk een deel van het programma verzorgen met de muzikale hoogtepunten uit hun eigen repertoire, maar ook zullen er zo af en toe meerdere koren tegelijkertijd op het podium staan.

De koren hebben allemaal hun eigen stijl en repertoire, zodat de bezoekers van dit ‘volkorenconcert’ kunnen genieten van een boeiend en zeer afwisselend programma. De muzikale leiding is uiteraard in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe. Ook concertpianist Tjako van Schie uit Nieuwleusen levert een belangrijke bijdrage aan deze avond, want hij zal de verschillende koren begeleiden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.