verbeek nederland overleeft voorronde niet

Vanaf het terras bij zijn blokhut in Dalfsen proberen we de sfeer er toch nog wat in te houden: Ook niet nu Spanje en beetje op ziek-zwak-misselijk staat nu de Barcelonasterren zelf ook zeggen dat ze moe zijn, structureel moe zijn? “Spanje is gewoon veel sterker dan wij. Noem me dan eens drie namen die van vaste waarde zijn, waarvan je zeker weet dat ze in de basis staan…”

Verbeek: “Zelf kom ik niet verder dan Van Persie en Robben. Als die niet geblesseerd zijn. Ja Vlaar misschien. Maar over wat voor vaste waarde heb je het dan? Vergelijk die eens met Dante, de laatste man van Bayern. Dan heb je het nogal over een verschil. En die Dante, die is nog niet eens zeker van een basisplaats bij Brazilië.”

“Ja, tuurlijk ken ik al die andere spelers van de selectie van Louis ook wel, maar dat is toch geen vergelijk met wat andere landen hebben lopen?” Verbeek ziet dat de komende tijd ook niet snel verbeteren: “We hadden in Nederland altijd een grote voorsprong in opleiding, in accommodatie, in overal in. Maar het buitenland heeft ons ingehaald – soms ook door het gewoon bij ons af te kijken – en hier en daar zijn ze ons zelfs ver vooruit. Kijk naar Duitsland. Dat waren hardwerkende voetballers, maar moet je nu eens zien met hoeveel techniek en tactiek die lui spelen. Tja, dan gaat de macht van het getal spelen. Nederland heeft maar een klein potentieel. De aanwas in bijna alle buitenlanden is veel groter. Als ze dan met de opleiding net zo ver zijn als wij, dan kunnen we het hier wel vergeten.”

Verbeek is niet erg hoopvol: “En als je dan zo’n zwakke competitie hebt, komt de betere jeugd in eigen land niet op een hoger plan omdat ze nergens weerstand tegenkomen. Als ze naar het buitenland gaan hebben ze te weinig bagage, dus komen ze daar op de bank terecht. Hebben we er voor ons nationale team ook niks meer aan.”

Gertjan Verbeek, oud-trainer

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.