veldzicht gaat ook asielzoekers opvangen

Een belangrijke stap die Veldzicht in deze transitie maakt is de intentie om samen te werken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Dinsdag ondertekenen de sectordirecteur Forensische Zorg Goof van Gemert en lid van bestuur van het COA Janet Helder de intentieverklaring . Hiermee benadrukken beide partijen de intentie tot samenwerking waarvan de afspraken op korte termijn uitmonden in een convenant tussen de Vreemdelingenketen en de Forensische Zorgketen. In 2013 is in het begrotingsakkoord bepaald dat vreemdelingen met (ernstige) psychiatrische problematiek behandeld kunnen gaan worden in P&FC Veldzicht. Deze groep vreemdelingen bestaat uit 80 tot 100 personen van wie definitief vanaf 1 januari 2016 een aantal afkomstig zijn vanuit het COA.

De ondertekening van de intentieverklaring is een eerste stap, op basis van het begrotingsakkoord, in het behouden en verkrijgen van maximale werkgelegenheid. Daarnaast ziet Veldzicht terdege de invloed van de ontwikkelingen van Veldzicht op het dorp Balkbrug. Het dorp en Veldzicht zijn op basis van de lange historie nauw met elkaar verweven. Veldzicht beseft dat de komst van vreemdelingen en andere doelgroepen ook invloed heeft op de inwoners van Balkbrug. Daarom zijn vertegenwoordigers van Balkbrug (de vereniging Dorpsbelangen Balkbrug) op de hoogte gebracht en vindt de ondertekening plaats in hun bijzijn en dat van burgemeester Snijder van de gemeente Hardenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.