Home / archiefcentraal / veel belangstelling samen bouwen in ommen

veel belangstelling samen bouwen in ommen

Aan de Prinses Julianastraat, op de hoek met Den Lagen Oordt, in Ommen kunnen particulieren samen naar eigen wens en idee hun woning ontwikkelen. Een grote groep belangstellenden hebben zich tijdens de informatieavond op woensdag 11 juni laten informeren over de mogelijkheden.

De informatiebijeenkomst was een groot succes. Ondanks het mooie weer kwamen hier veel geïnteresseerde Ommenaren op af. Zij zijn geïnformeerd over de ruimtelijke mogelijkheden op de locatie, de voordelen van samen bouwen en de proces stappen.

De avond is georganiseerd door KUUB. Dit is een stichting die groepen particulieren adviseert die zelf ontwikkelen en bouwen. Van Dijk Bouw uit Hardenberg, eigenaar van de grond, heeft KUUB gevraagd het project in Ommen te begeleiden.

Op de locatie is plaats voor ongeveer zes appartementen en twee grondgebonden woningen. Het uiteindelijk aantal en type woningen is afhankelijk van de wensen van de toekomstige bewoners. Zo kunnen het bijvoorbeeld ook allemaal appartementen worden.

Het voordeel van samen ontwikkelen is dat je als toekomstige bewoner invloed hebt op het ontwerp, de grootte en indeling van de woning en de mate van energiezuinigheid. Daarnaast leer je in een vroeg stadium je hun nieuwe buren kennen.

Belangstellenden kunnen tot 18 juni hun interesse kenbaar maken. Vervolgens worden zij door KUUB uitgenodigd voor een vervolg bijeenkomst waarin het project verder vorm gegeven worden. Samen richten zij een vereniging op en kiezen zij een architect. Hiermee zijn de toekomstige bewoners vanaf de eerste minuut betrokken.

Ben je nieuwsgierig naar het project maar ben je niet op de informatieavond geweest? Kijk dan op www.ommenbouwtsamen.nl, daar kun je meer informatie vinden over het project.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.