Home / archiefcentraal / vechtdalconcert dikke cheque voor goed doel

vechtdalconcert dikke cheque voor goed doel

‘Het doel van het Vechtdalconcert is tweeledig’, licht Aline Hofstee toe namens de organisatie. ’Allereerst willen we een muziekspektakel neerzetten dat zijn weerga niet kent. Daarnaast zetten we ons ieder jaar in voor een goed doel, dat is dit jaar Kindertehuis Stichting Sayap Ibu in Indonesië.’

In een uitverkocht huis kon het publiek genieten van een bijzonder programma dat was samengesteld door Henk Ruiter, en waarbij het Nederlandse Lied centraal stond. Van mooie kleine liedjes zoals ‘Telkens Weer’ van Willeke Alberti, prachtig vertolkt door Anja Dalhuisen, tot het bekende ‘Laat me’ van Ramses Shaffy vertolkt door Erwin Nyhoff. Tony Neef liet zijn veelzijdigheid zien door in de huid te kruipen van Wim Sonneveld, de zaal te verrassen met een klein uitstapje naar Duitsland met de vertolking van ‘Du’ van Heino en uiteindelijk samen met Lone van Roosendaal het prachtige ‘Omarm me’ te zingen van Blöf. En het aanstormende talent Annelie Franken kreeg de zaal muisstil met het ontroerende liedje ‘Geen kind meer’ van Karin Bloemen….

Ook was er genoeg ruimte voor meezingers zoals ‘Ik leef niet meer voor jou’ van Marco Borsato en een medley met de hits van André Hazes waarbij de zaal uitbundig meezong.

Na de pauze was het tijd om de opbrengst van het Vechtdalconcert bekend te maken. ‘Doordat we een kickoff hebben georganiseerd in april en we nu uitverkocht zijn was de opbrengst van het concert maar liefst 15.000 euro’ vertelt Janine van Braam. ‘Dit bedrag is door de Stichting 2015 nog eens verhoogd met 10.000 euro waardoor we maar liefst 25.000 euro hebben kunnen overhandigen aan de Stichting Sayap Ibu’.

Het bedrag werd in ontvangst genomen door de voorzitter van de Stichting in Nederland, Edzard Berkhauer en Henk Leemhuis, de fysiotherapeut uit Hardenberg die betrokken is bij het project. ‘Het is echt een enorm bedrag, we zijn er helemaal stil van’, was de reactie van de heren toen het bedrag bekend werd gemaakt. ’25.000 euro is in Nederland al heel veel geld, maar de waarde van het bedrag in Indonesië is ongekend. We zorgen ervoor dat al het geld goed wordt besteed en danken iedereen die aan deze avond een bijdrage heeft geleverd’.

Na het formele programma was het tijd voor een gezellige afterparty die duurde tot in de kleine uurtjes. In de wandelgangen werd alweer nagedacht over plannen voor het volgende Vechtdalconcert in 2015.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.