Home / archiefcentraal / vechtdal vierdaagse mooier dan nijmeegse

vechtdal vierdaagse mooier dan nijmeegse

Met vier dagen lang prachtig weer, in totaal maar liefst 7500 gewandelde kilometers en maar liefst 25 procent meer deelnemers dan de voorgaande jaren, kijkt Vechtdal Wandelvierdaagse-organisator Wim Borst meer dan tevreden terug op de zesde editie van de Vechtdal Wandelvierdaagse.

Toen zaterdag de laatste deelnemers de finish binnendruppelden, kon Wim Borst eindelijk tijd nemen om eens even lekker ontspannen te genieten van zijn evenement. Want ervoor zorgen dat een wandelfestijn met in totaal ruim 2500 deelnemers vlekkeloos verloopt is een hele klus. “Dankzij onze vrijwilligers liep alles weer op rolletjes”, zegt hij. “Na vijftien jaar Vechtdal Fietsvierdaagse en vijf jaar Vechtdal Wandelvierdaagse fungeert ons team als een goed geoliede machine. Iedereen weet precies wat hij of zij moet doen en doet dat goed. De routes worden al vroeg in het voorjaar uitgezet, diverse malen nagelopen en vervolgens op papier gezet. Tijdens de vierdaagse worden de routes goed en duidelijk uitgepijld en ook de vrijwilligers die de kaartverkoop en de stempelposten verzorgen doen dat geroutineerd. En natuurlijk doen ook de mensen bij de accommodaties waar we starten en bij de rustpunten altijd hun uiterste best om er iets moois van te maken.”

Het deelnemersaantal was dit jaar overweldigend. Vanuit het hele land kwamen mensen naar het Vechtdal om daar te genieten van de mooie omgeving. “We houden de aantallen altijd nauwkeurig bij en hebben dit jaar ruim 25 procent meer mensen gehad dan tijdens de voorgaande jaren. Dat vinden we fantastisch”, vertelt Wim. “Wat ik ook fijn vind, is dat we ontzettend veel complimenten hebben gekregen over de routes en over de organisatie. Mondeling, maar ook in de vorm van mooie kaartjes of zelfs een fles drank. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee, want daar doe je het tenslotte voor.”

Gerry en Thies Nauta uit Ommen kunnen dat volmondig beamen. “We wonen in Ommen en kennen de omgeving, maar we zijn toch altijd weer aangenaam verrast over de prachtige routes”, vertelt Gerry. Echtgenoot Thies knikt. “En dan niet te vergeten de goede organisatie. Alles is altijd prima voor elkaar. Bij goede gezondheid doen we volgend jaar weer mee.” Ook Truus en Marjan uit Nijmegen zijn enthousiast. “We doen altijd mee aan de Nijmeegse Vierdaagse en trainen daarvoor tijdens vierdaagsen overal in het land”, vertelt Truus. “De Vechtdal Vierdaagse neemt bij ons een bijzonder plekje in. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk zijn deze routes mooier dan die van onze ‘eigen’ vierdaagse.”

De stichting organiseert ook de Vechtdal Fietsvierdaagse die dit jaar gehouden wordt van 2 t/m 5 september.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.