Home / archiefcentraal / tennisvereniging lemele viert 25e verjaardag

tennisvereniging lemele viert 25e verjaardag

Tennisvereniging Lemele viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Officieel werd op 2 februari 1989 tijdens de eerste Algemene Leden Vergadering de oprichtingsakte ondertekend door notaris ter Horst uit Raalte in Café De Driesprong in Lemele. Nu, 25 jaar later, wil de vereniging bij dit historische feit stilstaan door dit gezamenlijk te vieren met een feest op zaterdag 14 juni.

De huidige voorzitter, René van der Linde, vertelt trots over het verenigingsleven binnen de club en de historie. Hij heeft de verenigingsgeschiedenis uitgezocht aan de hand van notulen, algemene ledenvergaderingen en clubbladen en heeft hiervan een mooi jubileumnummer geschreven. Hij memoreert aan deze geschiedenis en aan de huidige stand van de club.

“De vereniging bestaat al 25 jaar, maar er wordt nog maar 23 jaar getennist omdat de banen pas in 1991 zijn geopend. Na een goede inventarisatie bij de plaatselijke bevolking zou, met honderd leden die garant zouden staan voor een vijf jarig lidmaatschap, enkele acties in het dorp, donateurs, sponsoring, subsidie van de gemeente Ommen en een lening bij de bank, het tenniscomplex te realiseren zijn. Na de oprichting werd er grond aangekocht van mevrouw Bennink–Pekkeriet aan de Dooweg in Lemele en in oktober 1990 was het tenniscomplex een feit. Met ruim honderd leden en de eerste trainer André Mekers uit Heino werd het complex, wat gedoopt werd met de naam ‘Koershoek’ op 17 mei 1991 officieel geopend. De mislukte ‘sleuteldropping ‘ van deze opening door Henk Stoevelaar, onze plaatselijk piloot, blijft hierbij een grappige anekdote.”

Complex

Er werd een schaftkeet aangekocht, wat de eerste jaren dienst deed als clubhuis. Vanwege het grote succes moest er in 1992 een ledenstop worden aangekondigd, wat overigens snel weer werd geschrapt. “Er waren toen 190 leden. In dit jaar werd ook ons eerste clubblad TV- Service gepresenteerd. Op 15 september 1995 werd het nieuwe clubhuis geopend door het toenmalige jongste en oudste lid, Sharina Grefelman en Marietje van der Berg. De tennismogelijkheden voor de jeugd werden in 2005 nog verder uitgebreid door de aanleg van een mini-tennisbaan. Deze plek is recentelijk echter omgevormd tot een tennismuur.”

René is zelf sinds 1999 betrokken bij de vereniging en heeft jarenlang de clubkampioenschappen georganiseerd vanuit de Technische Commissie. Nu, als voorzitter, schetst hij een zeer positief beeld van Tennisvereniging Lemele. “We zijn een vereniging waarvan het ledenaantal stabiel blijft, namelijk rond de 130 leden. De jeugdafdeling was de laatste jaren ver weggezakt vanwege veel concurrerende sportverenigingen in het dorp. We vissen namelijk allemaal in dezelfde vijver. Met onze nieuwe tennislerares Hester Verbeek hebben we de jeugd weer een nieuwe impuls gegeven en dat heeft zijn vruchten nu al afgeworpen. De betrokkenheid van de leden is erg groot. We spelen elk jaar onze clubkampioenschappen en hier doen veel leden aan mee. Verder hebben we ook nu weer zeven teams ingeschreven bij de KNLTB competitie. Erg veel in verhouding met ons ledenaantal. Ook financieel gezien zijn we, in tegenstelling tot vele verenigingen, gezond. Er rust geen hypotheek meer op de gebouwen, de sponsorinkomsten zijn stabiel, de kantineopbrengsten zijn goed, de jaarlijkse toiletpapieractie loopt geweldig en door het goede onderhoud aan de banen spelen we jaren langer dan de gemiddelde houdbaarheid van kunstgras banen. Dit alles maakt dat we voldoende geld kunnen reserveren zodat we de leden de faciliteiten kunnen bieden die anno 2014 worden gevraagd en kunnen we de contributie laag houden. Via deze weg wil ik iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, hebben bijgedragen aan de totstandkoming en het groeiend en bloeiend houden van Tennis Vereniging Lemele.”

Jubileumfeest

Tennisvereniging Lemele houdt zaterdag 14 juni om 19.30 uur een jubileumfeest en heeft hiervoor alle leden die vijf jaar of langer lid zijn geweest uitgenodigd. Tijdens dit feest zullen de 24 jubilarissen worden gehuldigd, zal het jubileumnummer worden gepresenteerd en zal het clublogo worden onthuld. De jeugdleden krijgen een tennis clinic aangeboden. Aansluitend zal het jubileumfeest plaats vinden.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.