Home / archiefcentraal / t lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

t lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

Visspeciaalzaak ’t Lekkerbekkie van onderneemster Ellen Meerman gaat het binnenhalen van de eerste vangst van de Hollandse nieuwe op bijzondere wijze vieren. Vanaf donderdagmorgen 12 juni wordt er bij de speciaalzaak aan de Markt in Dedemsvaart een ouderwetse haringkar geplaatst en steken eigenaren en het personeel zich in authentieke visserskleding. “Verder gaan wij onze zaak die op 27 februari werd geopend, op sfeervolle wijze aankleden”, zegt eigenaresse Ellen Meerman.

Het ‘eerste vaatje’ haring wordt niet op traditionele wijze geveild. ‘Ellen en ik willen het anders doen en de activiteit voor iedereen toegankelijk maken’, vertelt medewerker Peter Schipper. ‘Wij zetten een vaatje haring in onze viswinkel en tegen betaling van één euro mag men het gewicht van het vaatje met inhoud raden. Iedereen mag meedoen, zonder enige koopverplichting’, benadrukt Schipper.

De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel, te weten het Alzheimer Café Dedemsvaart. De andere helft van de inleg gaat naar de winnaar, die daarnaast ook nog eens een waardebon van 20 euro van ’t Lekkerbekkie ontvangt. De actie loopt tot en met donderdag 19 juni .

Op veler verzoek is de visspeciaalzaak nu ook op zondag geopend. Vanaf 12.00 uur kan men er dan terecht voor een lekkere vis, salades of maaltijden. Zie www.tlekkerbekkie.nl voor alle openingstijden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.