Home / archiefcentraal / super supermarkt keurmerk voor jumbo ommen

super supermarkt keurmerk voor jumbo ommen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben Jumbo ondernemers Ronald Heemskerk en Eric Epskamp en hun medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. In het bijzonder door het ruime aanbod biologische en lokale producten, extra aandacht voor personeelsbeleid met ambitieuze doelstellingen en een ruim aanbod faciliteiten voor de (oudere en/of fysiek beperkte) klant waaronder geldopname, stomerij en geneesmiddelen hebben bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria

Jumbo Ommen is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemers Heemskerk en Epskamp zijn dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaren lokaal betrokken en verantwoord ondernemen.’

Jumbo Ommen onderstreept bovenstaande nog eens met de op dit moment lopende spaaractie voor mokken met nostalgische afbeeldingen van (oud) Ommen.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Jumbo Ommen hebben ruim 160 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.