Home / archiefcentraal / start restauratie kerk vilsteren

start restauratie kerk vilsteren

Eindelijk is het dan zover. De kerk in Vilsteren staat in de steigers en de restauratie van de H. Willibrordus kan van start. Pastoor Hermens (voorzitter) en Hermien Schoorlemmer (vice-voorzitter) van de Emmanuelparochie, waar de geloofsgemeenschap Vilsteren onderdeel van uitmaakt, verrichtten vorige week de starthandeling. Dit door het bouwbord te onthullen waarop de bedrijven staan die de restauratie uitvoeren.

De starthandeling sluit een periode van jarenlange voorbereidingen af. Deze begon met een zoektocht naar benodigde subsidie voor de restauratie van de kerk, als rijksmonument. Eind 2013 werd deze succesvol afgerond, waarbij niet het Rijk maar de provincie subsidie beschikbaar stelde. Nu is het moment daar dat de restauratie nu ook daadwerkelijk van start gaat. De grootste klus is het vervangen van de leien en zinken dakgoten van het middenschip en priesterkoor.

De kerk staat al gedeeltelijk in de steigers. Dit doet steigerbouwer Yelloo uit Zwolle. Hierna zullen de oude leien worden verwijderd door asbestsaneerder Hoogeboom uit Raalte. De nieuwe leien en dakgoten worden aangebracht door leidekkersbedrijf Jansen uit Eibergen. Bouwbedrijf Salbam B.V. is hoofdaannemer en begeleidt de restauratie. De verwachting is dat de werkzaamheden eind 2014 zijn afgerond. De komende tijd krijgt de kerk door de steigers tijdelijk een “extra jasje”. Eind 2014 kan dit extra jasje worden uitgetrokken en schittert de kerk weer in vol ornaat, voorzien van nieuwe leien.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.