Home / archiefcentraal / spijkerschrift of je worst lust

spijkerschrift of je worst lust

En dat klopt niet. Dat gebeurt namelijk nooit. Rond de klok van vijven is het verdwenen object nog gesignaleerd in de keukenla. Dat hebben vier getuigen nog kunnen bevestigen, sindsdien geen spoor meer. Verdwenen. Foetsie.

De hond heb ik al vrij snel van alle verdenkingen kunnen vrijwaren, want die krijgt de la niet open. En heeft meer oog voor de pensstaven en scheidt zeker geen plastic afval. Maar wie het ook gedaan heeft, ik heb last van de bijwerkingen dat zich voltrekt in een Manlief die onder diepe rouw gebukt gaat. Het verlies van zo’n laatste stuk worst waar de hele werkdag al verlekkerd naar uitgekeken wordt. De beloning van al zijn inzet op die dag, als het kersje op de slagroomtaart. Deze dag gaat dan ook ten boek als: De Zwarte Dag van de Verdwenen Droge Worst.

Wat mij echter grote zorgen baart is dat Niemand in ons huis momenteel minstens drie dagen rondloopt met de last van de Grote Leugen op zijn/haar schouders. Want Niemand heeft het gedaan. Niemand heeft het lef gehad om het laatste stuk worst tot zich te nemen. Niemand weet het. Bij ons thuis lopen drie Niemanden rond met een aureool boven hun hoofd, waarvan er eentje is die zijn glans niet verdient.

Of het raadsel van de worst de komende tijd gaat oplossen, dat weet Niemand. Maar ik heb mijn oplossing reeds toegepast op de voorraadkast in de garage waar vanaf nu al het lekkers wordt bewaakt achter hangslot en ijzeren grendel. Niemand komt de kast nog in met mijn toestemming. De pensstaven blijven echter onbewaakt, want dat zal Niemand een worst wezen, behalve de hond. En die is deze maal volkomen onschuldig.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.