Home / archiefcentraal / spijkerschrift boete doen

spijkerschrift boete doen

Dissociatie op de automatische piloot. Boodschappen doen bijvoorbeeld. Wat op de lege plekken in de kast hoort te staan kun je wel dromen en in de supermarkt pak ik blind de spullen uit het schap. Zodoende had ik bij het inpakken van de boodschappen in de auto en na het wegbrengen van het karretje heb ik nog helemaal niets in de gaten, alles gaat nog steeds volautomatisch.

Pas op het moment dat ik de rotonde in Dalfsen opga en de wind vanachter de bomen het papiertje onder de ruitenwissers doet opritselen, kom ik langzaam tot mezelf. En ik denk nog: ‘Goh, wat gek een velletje op mijn voorruit. Is er een circus in de buurt?’ Wat kan een mens dan toch raar denken.

En ik bemerk dat mijn zesde zintuig – die van de automatische piloot – onrustig wordt. Het ging allemaal zo lekker, waarom voelt dit niet goed? Normaliter zijn die papieren geel en deze is toch wit? Dus waarom denk ik dat ik niet hoop wat het is, dat wat ik denk dat het is? Natuurlijk wel.

Een dikke vette prent. En wat voor een vreselijke overtreding heb ik begaan? Een agent heeft zich over mijn autootje moeten buigen en waarschijnlijk zijn nek verrekt en ik moet daarvoor boeten. Ik beken: Ik heb geen blauwe parkeerkaart achter mijn voorruit gelegd. Mijn excuus: Totaal niet aangedacht. Deze ene keer. Negentig euro. De boodschappen liggen inmiddels te duur in de kofferbak, daar ben ik me nu wel degelijk van bewust.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.