scheele gaat in ommen wonen smid niet

De nieuwe Ommense wethouder Klaas Smid gaat niet in Ommen wonen. De Hoogevener gaat jaarlijks ontheffing verzoeken aan de gemeenteraad van Ommen. “De coalitie heeft wethouder Smid geen opdracht gegeven tot verhuisplicht en zal conform de wet jaarlijks ontheffing verzoeken aan de gemeenteraad”, laat woordvoerder Jeroen Engelsman weten. Wethouder Ko Scheele daarentegen verhuist nog dit jaar naar Ommen.

“Beide wethouders zijn van mening dat waar je woont niet bepalend is voor je betrokkenheid bij de samenleving. Beiden wonen op betrekkelijk korte afstand van de gemeente en de afstand is geen belemmering om aanwezig te zijn in de gemeente waar dat gewenst is of om te weten wat er in de samenleving speelt.”

De gemeenteraad besluit jaarlijks over een eventuele ontheffing. De gemeente Ommen volgt dat. “De wet luidt als volgt: ‘Wethouders zijn verplicht in de gemeente te wonen waar zij wethouder zijn. Een te benoemen wethouder hoeft niet uit de gemeente zelf te komen, maar zal na benoeming wel daar moeten gaan wonen. De gemeenteraad kan voor één jaar ontheffing verlenen van het woonplaatsvereiste. In bijzondere gevallen kan de raad vaker dan voor een periode van één jaar ontheffing verlenen.’

Hoewel het dus niet verplicht is, gaat Ko Scheele toch in Ommen wonen. “Dit had hij al bij zijn kandidaatstelling aangegeven. Hij heeft aangekondigd binnen een jaar naar Ommen te willen komen. Om dit te bewerkstelligen zal hij eerst een appartement in Ommen gaan betrekken. En hij heeft erg veel zin om naar Ommen te komen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.