Home / archiefcentraal / open tuinweek beatrix bijgepraat over vechtanjer

open tuinweek beatrix bijgepraat over vechtanjer

Deze week start de Nationale Open Tuinweek van Groei en Bloei in heel Nederland, waaronder Afdeling Ommen. HKH Prinses Beatrix heeft woensdag 11 juni op een zonovergoten Sint Agathaplein in Delft het startsein gegeven voor dit grote evenement van Groei en Bloei. Door het planten van een krentenboompje, samen met kinderen, op het Sint Agathaplein, opende HKH de Nationale Open Tuinweek officieel.

HKH ging enthousiast aan de slag met de schop, om samen met de kinderen het plantvak te voorzien van aarde. Aansluitend maakte ze een rondgang over het Sint Agathaplein, langs de pop-up tuintjes in bakfietsen, die symbool stonden voor de Rayons van Groei en Bloei. Ze nam rustig de tijd om bij iedere bakfiets een praatje te maken met de mensen van de rayons en de afdelingen.

Afdeling Ommen werd vertegenwoordigd door Betsie Grondman en Ella Roelfs. Betsie vertelde HKH welke planten soorten er in de bakfiets stonden en Ella vertelde waarom Rayon Oost en Afdeling Ommen hadden gekozen voor de Vechtanjer als speciaal symbool. Aansluitend was er een hapje en een drankje in Museum de Prinsenhof vanwaar de Prinses om half één onder luid applaus van de leden van Groei en Bloei vertrok.

Bij Afdeling Ommen heeft u aanstaande vrijdag zaterdag en zondag maar liefst keuze uit 35 tuinen. Uiteraard mag u ze ook allemaal bezoeken!

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.