onze man in brazilie de huiskamer

Verslag doen vanuit de bezemkast – zoals Onze Man doet – kan, zolang de beelden maar goed zijn. En die beelden zijn goed. Veel beter dan vroeger. Beter dan in het stadion. En mét herhalingen.

Maar beelden die Onze Man vindt tegenvallen zijn die van de voor- en nabeschouwing. De mannen van Nederland zijn er gek op, op die voor en nabeschouwing. In bed schijnen ze het voor- en naspel minder te zien zitten. Maar als het om voetbal gaat, is voor en na minstens zo belangrijk als de wedstrijd zelf.

Ivo de Wijs, rijmde ooit ‘al dat gehaspel van het voor- en naspel…’ Nou, dat gehaspel is er bij de NOS ook ingeslopen. Ze hebben ‘de huiskamer’ bedacht. Hoe zou dat gegaan zijn.

Vergaderinkje in de organisatie-laag van mensen die je eigenlijk niet nodig hebt:

‘Die voor- en nabeschouwing, moet dat niet een beetje informeel?’

‘Ja, een beetje als in de huiskamer.’

‘Huiskamer, huiskamer… laten we dat eens vasthouden.’

‘Flatscreen. Grote bank. Beetje onderuit hangen.’

‘Huisdiertje erbij. Parkietje doen? Kat? Hond?

‘Hond, die kan nog wel eens wat onverwacht actiefs doen.’

‘Ja, weet je wat? Dan noemen we die Messi.’

Nou, en toen was het declarabel vergaderuurtje voor een man of vijf inclusief notuliste al weer om. Rapportje maken. Baas vertellen. En bank kopen. ‘Rooie doen?’

En daar zitten ze dus nu. Een bekende tennisser. Een bekende presentator. Een bekende bekende omdat die in een John de Mol-productie zit, maar die verder niemand kent. Je plukt ze zo van het mediapark en de rode bank is met gemak vol.

Jammer dat ze er de ballen verstand van hebben, van voetballen. Maar dat hoeft ook niet, want we zijn debiel met z’n allen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.