Home / archiefcentraal / onze man in brazilie aviko ras

onze man in brazilie aviko ras

“Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Aviko Ras” begint de tv-dag van Onze Man nu al dagen achter elkaar. Onze Man heeft opgezocht wat dat is, Aviko Ras.

Wel, Aviko Ras is een frietje. “Een frietje dat anders is dan andere friet. Ras wordt namelijk gemaakt van aardappelpuree” zegt Aviko op haar site. “Aviko heeft een innovatief traject opgezet om Ras kant en klaar voor bereiding thuis te ontwikkelen.”

Wat er staat is wat anders dan wat Onze Man leest. Want die leest: “Omdat je bij het snijden van aardappelen tot frietjes veel afval hebt, hebben ze bij Aviko bedacht een dikke brei te maken van al die aardappelen en dat dan te hervormen tot frietjes. Dat kan machinaal in heel grote hoeveelheden, je flikkert wat bindmiddel in de brei en draait er frietjes van.”

Aviko verder: “Ras is krokant van buiten en zacht van binnen. De bereidingstijd is bijzonder kort: maar 2 minuten in de friteuse.”

Wat Onze Man leest: “Als je al een beetje vettigheid in de brei doet, wordt de buitenkant snel bruin. En die puree binnenin hoeft eigenlijk alleen maar een beetje warm te worden. Dan kun je het al je strot indrukken. Omdat de puree als een spons werkt, zit er lekker veel vet in. Mayonaise erbij, wat wil je nog meer.”

Onze Man voetbalt voor zijn gezond. Maar voetbal kijken doe je voor je ongezond. Door het jaar met Jupiler, Amstel en McDonalds. Tijdens het WK bij de NOS met vette friet, bij RTL met bier.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.