Home / archiefcentraal / ommer horeca slaat bissinghhanden ineen

ommer horeca slaat bissinghhanden ineen

Maar liefst elf horecabedrijven in het centrum van Ommen zijn een samenwerkingsverband aangegaan en hebben de Horecavereniging ‘Uit in Ommen’ opgericht. “Het doel is om de Bissingh-avonden nog mooier te maken met het aantrekken van onder andere grotere bands en acts”, legt Hans van Lingen uit. “Ook zullen de andere evenementen onder deze vlag vallen, zoals het Blaasorkestenfestival.

De meewerkende horeca bedrijven zijn Tante Pos, Smaak, Oco, Jipp, Het Gerecht, De Herberg, Flater, Dolce Vita, De Zaak, De Burggraaf, Clees en Breakaway. Doordat de elf bedrijven die mee doen gezamenlijk de lasten zullen dragen, is er meer budget. “Er zal het één en ander veranderen. Zo zijn er vanaf de eerste Bissingh-avond munten te koop die bij alle pleinen en deelnemende Horeca bedrijven ingewisseld kunnen worden. Ook nog na de Bissingh-weken. En op de Bissingh-avonden is er een centraal punt waar je kunt eten. Door de samenwerking is het nu ook zo dat we niet alle vijf Bissingh-avonden alle pleinen hoeven vol te plannen. Zo hebben we dus alleen in de drie drukste weken alle pleinen bezet. Ook dat scheelt uiteraard in de kosten.”

Van Lingen verklapt alvast wat volgens hem de absolute topper is tijdens de Bissingh-avonden. “We hebben de ‘Classic Rock Show’ uit Duitsland binnengehaald. Op 23 juli staat de show op het Kerkplein. Ook Papa di Grazi is een band waar je ‘u’ tegen zegt. Natuurlijk komt ook het regionale talent aan bod met Lazy Daisy, Jhonny and the Rockers en de BTW Band. Ook de lekkere boerenrock van de Heinoos ontbreken niet dit jaar. De Ommer DJ Eric Witteveen mag zijn kunsten ook vertonen op het Kerkplein deze zomer.”

Bij het samenstellen van het programma heeft de horecavereniging ook rekening gehouden met de jeugd. “Voor elke leeftijdsgroep is er wat te doen. Zo is er voor de jeugd een heuse ‘Dance Area’ op de Varsenerpoort. Hier komen de Nederlandse top-dj’s ruim aan bod.”

Nieuw is het tijdens de Kermis te houden evenement ‘Kermistival’. Deze wordt op de vrijdag tijdens de Kermis gehouden op de Voormars. Ook hier zal de top van de Nederlandse DJ’s aanwezig zijn. “Kortom, het wordt een hele mooie zomer met veel leuke acts!”

Avondprogramma

16 juli

Markt: Beach Party aansluitend aan het dagprogramma (Beachvolleybal)

Kerkplein: 30 Euro Live!

23 juli

Markt: De BTW band

Kerkplein: Classic Rock Show

Varsenerpoort: Yumm Yumm, met DJ Kubus & Danjah

Voormars: Kermistival

30 juli

Markt: De Heinoos.

Kerkplein: DJ Eric Witteveen

Varsenerpoort: Grabbelton, met DJ Naffz, Condance & Anthony Soul

6 augustus:

Markt: Papa Di Grazi

Kerkplein: Lazy Daisy

Varsenerpoort: Square Project, met diverse Square DJ’s

13 augustus

Kerkplein: Jhonny and the rockers

Varsenerpoort: Lady Bee & Cesqeaux

20 augustus (Extra avond)

Kerkplein: Het Hans Mulder Benefiet Concert. Deze avond staat geheel in het teken staan van een goed doel uit Ommen. De band is White Child uit Ommen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.