Home / archiefcentraal / ommen loopt voor leven nagenieten

ommen loopt voor leven nagenieten

Na nodige knuffels en het lint doorknippen konden we dan echt gaan. Dachten we, in Amersfoort stonden we echter al weer stil door pech met het busje.

Na een goede nachtrust klonk zaterdag om klokslag 14.28 het startschot. We waren klaar voor de tocht van 530 km aan Franse en Belgische hobbels. Na de fantastische start was de eerste ploeg was nog maar net op weg en, jawel, lekke band. Niet te doen, lopers Hans en Bernard om de beurt fiets aan de hand en Margôt bij Bernard achterop. De run verliep ondanks wat pech, het warme weer en een eerste nacht met regen en onweer verder prima.

Vanaf de start tot aan de finish verkeerde het team in een flow. Je maakt van alles mee, zonder benul van tijd en plaats. Zo loop je in een stortbui en zo is het weer 30 graden. Zo sta je met koud water te douchen achter de vrachtwagen en zo eet je ‘s ochtends borrelnootjes. Bernard: ‘Voorzover Frankrijk nog lange saaie stukken kende, was België met die kleine dorpjes echt een feest’. Opstal, Dendermonde en Zele was fantastisch. Juichende mensen, 1000 kaarslichtjes langs de route, spandoeken, kindertekeningen, bogen, muziek, bier. De lopers werden onthaald al waren ze bij de finish. Dat gaf de burger moed om nacht twee in te gaan. Dat was ook nodig want boven Antwerpen brak de hemel open: noodweer en hagelstenen groot als dokkers vielen naar beneden.

Op het basiskamp werd uitstekend voor onze sportievelingen gezorgd, van natje tot droogje en fijne nodige massages. Respect voor chauffeurs Han en Gerard, die de hele trip bezig zijn geweest met ingewikkelde manoeuvres met het grote gele gevaarte en het in- en uitpakken van alle spullen; zo’n 50 kratjes en randartikelen. Helaas hield de vrachtwagen er in Nederland er mee op en moesten ze hun ‘kindje’ aan de kant laten staan. Maar er werd niet getreurd, belangrijkste was dat iedereen zonder blessures over de finish kon gaan. Om 14.05u was het zover; alle lopers en fietsers kwamen samen over de officiële finish. Vol emotie vielen we elkaar in de armen. Ontlading na een jaar van voorbereiding, zwaar was het zeker maar YES we did it! Dan met het hele team over de Erasmusbrug naar de finish. De sluizen stonden nu open bij het zien van onze familie en vrienden. Wat een feest; lieve kinderen met ballonnenboog stonden ons op te wachten en de Coolsingel kleurde eventjes helemaal groen. Na afloop proostten we natuurlijk op de goede afloop. Fantastisch dat we het mooie doel van Roparun met al €22.000* ondersteunen! Dank voor alle support en donaties. Wij hebben ervaren dat Ommen Leeft. De medaille is een prachtige herinnering maar deze hele ervaring is natuurlijk onvergetelijk. Trots en met voldoening genieten wij nog even na! *Eind bedrag is helaas nog niet bekend. Voor een foto impressie: www.ommenlooptvoorleven.nl

Lees ook

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.