Home / archiefcentraal / nieuwleusen klaar voor europese week

nieuwleusen klaar voor europese week

Nieuwleusen maakt zich weer op voor de Europese week. Van 16 tot en met 21 juni staat het dorp weer bol van de activiteiten. De Europese week begint, traditiegetrouw, op maandag met de Oldtimeravond. De liefhebbers van oude motoren, auto’s, bromfietsen, tractoren en dergelijke kunnen dan weer hun hart ophalen. Na de opstelling (vanaf 18.00 uur) van de diverse voertuigen langs de Baron van Dedemstraat en de Burg. Backxlaan vertrekken ze om ongeveer 19.00 uur voor een rondrit door de omgeving.

Dinsdagmiddag, vanaf 15.30 uur, is er in de Baron van Dedemstraat voor de basisschoolleerlingen gelegenheid hun talenten te laten zien aan het publiek. Dat mag muziek, dans, toneel, schilderkunst of wat dan ook zijn. Wil je meedoen of eerst nog wat meer informatie, meld je dan bij SMON-kinderwerk (0529-482121) en vraag naar Nanda of stuur een mailtje naar nanda@smon.nl. Deelname is gratis. Voor de leukste acts zijn prijzen beschikbaar. Daarnaast zijn er springkussen en is er voor alle kinderen een traktatie. Ook kun je je nog laten schminken.

Op woensdag is er van 13.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse braderie langs de Burg. Backxlaan en Baron van Dedemstraat en een straatbingo in samenwerking met Vechtdal-FM. Hiermee zijn leuke prijzen te winnen. De Nieuwleusener Kleindierteelt vereniging, NKV, die dit jaar 50 jaar bestaat, en de vogelvereniging De Volièrevriend richten op het parkeerterrein achter de Hema een dieren-(knuffel)hoek in. ’s Avonds is er bij De Brouwerij op een groot scherm het WK-voetbal te zien.

De donderdagmiddag- en avond is voor de sportievelingen. Vanaf de Brouwerij, Burg. Backxlaan zijn er een fiets- en een wandeltocht uitgezet. De wandeltocht gaat rondom Nieuwleusen (ongeveer 5 kilometer) de fietstocht (ongeveer 30 km.) gaat richting Staphorst. In Staphorst kan er (alleen ‘s middags) een bezoek gebracht worden aan de Museumboerderij. De entree is gratis. Alle deelnemers krijgen een tasje met ‘proviand’ mee voor onderweg. Starten kan tot 19.00 uur. ’s Avonds zijn er dartwedstrijden bij De Brouwerij.

De vrijdag gaat ‘Op z’n Hollands’. Tijdens de koopavond staan er langs de Burg. Backxlaan onder andere een Hollandse viskraam en een Oud-Hollandse ijscokar. Ook zijn er optredens van onder andere Aalt Westerman en Anja en de Countrydancers Ankum-Witharen. Voor de vrijdagavond is de organisatie nog op zoek naar (Nederlandstalige) zangers, zangeressen, muzikanten en dergelijke. Wil je jouw (ongekende) talent tonen aan het winkelende publiek? Aanmelden daarvoorkan via secretariaat@nieuwleusen-noord.nl. Kijk ook eens op de Facebookpagina Ver. Activiteiten Noord voor het laatste nieuws. Na afloop van de koopavond wordt de Europese week afgesloten met een ‘Hollandse avond’ bij De Brouwerij, met onder andere de DJ’s Turfer en Siepie en een optreden van Harten 10. Alle activiteiten zijn gratis.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.