niet alles draait om kinderen

Opinie – Vrijdag bij het straattheater in Dalfsen leek het vrijbaan voor kinderen. Terwijl de artiesten speelden, liepen op verschillende sets de kinderen gewoon dwars door het optreden. Waar waren de ouders die er wat van moesten zeggen? En waarom greep een van de bezoekers die kinderen niet in de kraag?

Tijdens het straattheater tekende een artiest met krijtjes op koffers. Eerst probeerden kinderen die krijtjes te gappen. Daarna was een knaap zo brutaal zich achter de rug van de artiest te verstoppen en deze na te doen. In een mum van tijd stonden er vier, vijf, zes kinderen achter de speler. En geen ouder die ingreep.

De act dreigde te mislukken. Maar de straatartiest wist zich er uit te redden. Als een rattenvanger van Hamelen nam hij de kinderen mee naar buiten de cirkel van publiek en kwam in zijn eentje terug. Maar de sfeer was weg.

1: Afgelopen maand was in het nieuws dat op basisscholen bijna alleen maar meer les gegeven wordt door vrouwen. ‘Nou en?’ hoorden we in een discussie op Radio1. Nou, omdat daarmee alle kinderen van Nederland opgevoed worden met de vrouwenhand.

2: Toen een vader zijn kind vermanend toesprak omdat die iets gedaan had wat niet mocht, zei een omstander: ‘och, het is nog maar een kind’. Waarop de vader zei: ‘en ik spreek hem er op aan omdat hij op weg naar ‘volwassen worden’ is.

3: We stonden al weer jaren terug op de tribune bij Twente – PEC toen twee kloten jochies lastig waren. We grepen er een bij zijn capuchon en vroegen op te houden met zijn lastige gedrag. Hij zei: ‘dat ga ik tegen mijn vader zeggen’. Toen we voorstelden even samen te gaan, bond hij in.

Die drie zaken schoten ons door het hoofd toen we in Dalfsen naar het Straattheater stonden te kijken. Of de drie zaken oplossingsgericht zijn? Misschien wel. Misschien niet. We zijn wel benieuwd naar jullie mening.

logo Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.