Home / archiefcentraal / neem een kijkje bij de familie seigers

neem een kijkje bij de familie seigers

Tijdens de Open Tuinendagen, dit weekend, kun je ook een kijkje nemen bij Dick en Diny Seigers aan de Stationsweg 12 in Ommen. “In 1995 zijn we op ‘de Coninckskamp’ gaan wonen. De achtertuin was een moestuin. In de voortuin stonden rododendrons, azalea’s, hosta’s, varens, schildersverdriet en primula’s . Als uitgangspunt zijn we er steeds vanuit gegaan dat de tuin moest passen in de bosrijke, schaduwrijke omgeving. We zijn steeds op zoek naar andere bijzondere planten, met de nadruk op schaduw minnende. Hierdoor hebben we onze tuin steeds moeten aanpassen.”

Omdat Dick en Diny niet meer tevreden waren over de opbouw van de tuin hebben ze vorig jaar onder de bevlogen leiding van een tuinontwerper hun hele tuin op de schop gehad. “De bestaande tuin met vlakindeling is omgetoverd naar een tuin met vloeiende lijnen en borders met vele verrassende en creatieve composities. Opvallend ook hoe kleurrijk de schaduw- en halfschaduwborders zijn geworden. Een variëteit aan hortensia’s en varens spelen hierin een belangrijke rol. We zijn erg benieuwd hoe onze tuin er dit jaar uitziet.”

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.