Home / archiefcentraal / minister stoplicht bij beerze voldoende

minister stoplicht bij beerze voldoende

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur vindt het niet nodig dat er een ongelijkvloerse kruising komt op de N36 in Beerze. De minister laat als antwoord op Kamervragen van het CDA weten dat ze verkeerslichten voldoende vindt en dat het waar haar betreft de beste oplossing is. De gemeenteraad van Ommen ging vorige week akkoord met de verkeersregelinstallatie, op voorwaarde dat dit tijdelijk zou zijn.

Schultz van Haegen wil Rijkswaterstaat niet weer vragen met de betrokken overheden in gesprek te gaan over een gelijkvloerse kruising, omdat het budget te klein zou zijn.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum (CDA) laat tegenover RTV Oost weten teleurgesteld te zijn over de antwoorden op de vragen die hij en zijn collega hebben gesteld. ‘Hij noemt de antwoorden summier en vindt de antwoorden onvolledig. Hij vraagt zich onder meer af of de verkeerslichten wel een duurzame oplossing zijn. Hij zal de kwestie volgende week opnieuw aankaarten bij de minister. Volgens Van Hijum is het zaak voor de gemeente Ommen om zo veel mogelijk draagvlak te creëren in de regio voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising. De gemeente is inmiddels al begonnen met die opdracht om andere gemeenten en de regio te mobiliseren.’

Burgemeester Ahne

Ook burgemeester Marc Jan Ahne van de gemeente Ommen laat tegenover RTV Oost weten teleurgesteld te zijn. ‘Ahne vindt het jammer dat de minister verkeerslichten op de kruising van de N36 en de Beerzerweg als de beste oplossing voor de gevaarlijke kruising ziet, in plaats van een ongelijkvloerse kruising. Volgens de minister blijkt uit onderzoek dat de verkeerslichten, in combinatie met een dubbele doorgaande rijstrook, de meest voor de hand liggende en haalbare optie is. Verder geeft de minister aan dat er geen budget is voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising.

Ahne zegt dat hij van Rijkswaterstaat juist de indruk had gekregen dat een ongelijkvloerse kruising de beste oplossing zou zijn voor de gevaarlijke plek. Hij had verwacht dat de minister dat zou onderkennen en vindt het teleurstellend dat ze dat niet doet. Ahne vindt het vreemd dat de N36, van Almelo naar Hoogeveen, op bijna alle kruisingen een ongelijkvloerse kruising of een rotonde is aangelegd, maar dat de aantoonbaar gevaarlijke kruising in Beerze verkeerslichten krijgt.

De minister heeft aangegeven dat als er een ongelijkvloerse kruising moet komen, dat op de agenda van het overleg over de Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) moet komen. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de gemeente Ommen de hulp van de provincie en RegioTwente nodig. Burgemeester en wethouders gaan daarover zo snel mogelijk met hen in gesprek.’

Lees ook

College B&W bezoekt Lemelerveld

LEMELERVELD – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen bezoeken op 11 februari Zaal Reimink …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.