Home / archiefcentraal / lpo ernstig bezorgd over financien ommen

lpo ernstig bezorgd over financien ommen

De Lokale Partij Ommen (LPO) maakt zich ernstig zorgen over de financiële situatie van de gemeente Ommen. “De financiën van Ommen zijn de afgelopen vier jaar sterk achteruit gegaan”, zegt Leo Bongers namens de partij.

LPO maakte naar aanleiding van de jaarstukken 2013 een analyse van de financiële situatie. “Uit deze analyse, de portemonnee van Ommen genoemd, blijkt dat de financiën van Ommen de afgelopen vier jaren sterk achteruit zijn gegaan. Zo is het eigen vermogen in 2010 van 37 miljoen euro gedaald naar slechts 22 miljoen euro eind 2013.”

Bongers vervolgt: “Ook als je kijkt naar de komende vier jaren is de prognose slecht. Zeker als je in ogenschouw neemt de grote onzekerheden met betrekking tot lopende projecten en wellicht nog meer afwaarderingen van de grondposities van Ommen, zoals Ommen-Oost, De Rotbrink en De Westflank.”

De LPO wil van het nieuwe college een financieel herstelplan en een integraal plan voor de komende vier jaren met realistische scenario’s.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.