Home / archiefcentraal / kunstkerkpad in het bos

kunstkerkpad in het bos

Atelier/galerie Lommerloo aan de Dedemsweg 10 in Dalfsen staat komend weekend in het teken van ‘Open Ateliers in ’t Vechtdal’. Bij goed weer is er veel kunst in het bos te bewonderen. Het Lommerloo stuurde ons een bericht.

‘Vroeger werd een kerkpad, zoals de naam al aangeeft, ‘s zondags gebruikt om naar de kerk te gaan, als er geen gewone weg tussen de woonplek en de kerk aanwezig was. Veel kerkpaden zijn in onbruik geraakt. Op sommige plekken zijn ze nog aanwezig, omdat ze vaak ook nog op een andere manier worden gebruikt of nieuw worden aangelegd, zoals bij LOMMERLOO waar kunstenaar Carel Loman vele nieuwe schilderijen geïnspireerd op kerken op een bijzondere manier exposeert in het bos. Tijdens een korte wandeling kunt u “dit nieuwe kerkpad” met elf schilderijen beleven.

Verder zijn in het atelier nieuwe schilderijen geïnspireerd op bloemen en natuurlijke elementen te zien en rondom een terras met soep/koffie/thee ook nog vele andere werken. Zaterdag 28 en zondag 29 juni is atelier/galerie LOMMERLOO geopend van 11.00 – 17.00 uur. Kijk ook op www.vechtdalkunst.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.