kemkers boeit sponsoren en selectie sercodak

De sponsoren en nieuwe selectie van Landskampioen Sercodak Dalfsen kwamen donderdagmiddag samen bij Hotel Haersholte in Dalfsen. Behalve dat de sponsoren kennis konden maken met de nieuwe jonge talenten kwamen de ondernemers vooral voor de lezing van Gerard Kemkers.

Kemkers staat bekend als een van de meest succesvolle coaches in de Nederlandse topsport. Maar won als schaatser zelf ook Olympisch brons op de 5000 meter in 1988 in Calgary. Na zijn actieve carrière gaf hij 12 jaar leiding aan de zeer succesvolle schaatsploeg van TVM en werd daar de vader van alle successen van Sven Kramer en Ireen Wust. Ook Erben Wennemars en Freddy Wennemars trainden onder Gerard Kemkers.

Met deze schaatsploeg maakt hij in die 12 jaar veel successen mee, maar natuurlijk waren er ook dieptepunten. In een boeiende lezing vertelde Kemkers aan de sponsoren hoe hij en zijn team met successen en teleurstellingen omging. Kemkers legt de nadruk op het positief coachen. „Ik zag Sven regelmatig fouten maken in zijn races, maar coachte hem altijd op de goede punten die ik in die race zag. Alleen dan kan een sporter het beste uit zichzelf halen. Je kunt elkaar binnen een team ook volop coachen door elkaar te wijzen op dingen die gebeuren. Het team maakt het individu dus sterker”. De ondernemers, maar zeker ook de selectie van Sercodak Dalfsen, luisterde aandachtig en legde de verbinding met bedrijfsleven.

De middag werd afgesloten door een interview met Patrick Grobbee, directeur van hoofdsponsor Serco Dakspecialisten uit Lemelerveld. Grobbee vertelde waarom hij voor sportsponsoring gekozen had en de dames van Sercodak Dalfsen in het bijzonder. „Het gaat om ambitie en focus. En dat is wat ik zie in deze groep en organisatie. Daar wil ik mijn bedrijf wel aan koppelen. Ik heb er ook bewust voor gekozen om mijn leveranciers, EPDM en EnSafe, erbij te betrekken omdat ik heel erg geloof in samenwerken en het samen optrekken om succes te hebben”, lichtte Patrick Grobbee zijn keuze voor de Landskampioen toe. Er liggen nog heel veel kansen voor ondernemers in de regio om samen dit soort projecten te ondersteunen, was de conclussie van deze zeer succesvolle middag.

Voor meer informatie over de samenwerkingsmogelijkheden met Sercodak Dalfsen: info@sercodakdalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.