Home / archiefcentraal / jubileumtentoonstelling schilderijen ellen de jongh

jubileumtentoonstelling schilderijen ellen de jongh

Voormalig wethouder van Kunst en Cultuur van de gemeente Westerveld, mevrouw Anry Kleine Deters, opent op zaterdag 14 juni om 15.30 uur bij Wiechers Wonen in Ommen een overzichtstentoonstelling van het werk van beeldend kunstenaar Ellen de Jongh (1946). Deze tentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van drie belangrijke jubileumdata. Ellen is namelijk 45 jaar actief als kunstschilder, exposeert 25 jaar in binnen- en buitenland en heeft inmiddels 15 jaar een eigen galerie. Op de expositie is het overzicht te zien van haar allereerste doek tot een mooie collectie van haar nieuwste schilderijen.

Het werk van Ellen de Jongh is lyrisch abstract. Zij is geïnspireerd door haar reizen naar bijzondere landschappen die zij bezocht, waaronder de Canyons in Amerika, de Calderas op Lanzarote en het regenwoud op Saba. Haar werk kenmerkt zich door een bijzonder kleurgebruik maar vooral door haar techniek, waarbij de verf in pasteuze lagen op diverse manieren is opgebracht. Het formaat van haar doeken is soms heel fors, maar zij weet ook op klein werk haar emoties over te brengen, want dat is de kracht van haar werk. Ieder doek laat iets zien van de emoties die zij onderging bij het bezoeken en beleven van die landschappen.

De schilderijen van Ellen de Jongh komen bij Wiechers Wonen volledig tot hun recht. In de ruime, lichte showroom in Ommen is veel plaats voor het royale werk van Ellen. Bovendien vormen haar doeken een bijzonder geslaagde combinatie met de vernieuwende meubelcollectie in de eigentijdse kleuren en vormen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de schilderijen van Ellen, bezoek dan www.EllenDeJongh4Art.com. De expositie is tot 31 augustus te bezichtigen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.