Home / archiefcentraal / je natuur activiteiten voor achtste groepers

je natuur activiteiten voor achtste groepers

De geur van versgemaaid gras, stampen in de plassen, op je rug kijken naar overdrijvende wolken, die prachtige vogelgeluiden, wroeten in de modder of de harde wind waardoor je bijna niet rechtop kon staan. Roept de natuur bij u soms ook opeens een herinnering op …?

In een tijd vol prikkels van TV, computer en games blijkt de nieuwe generatie steeds verder van de natuur af te komen staan. Hoewel in aanraking met de natuur alle zintuigen worden geprikkeld en daardoor aangezet tot een betere algehele ontwikkeling blijkt het in de praktijk vaak moeilijk om tijd en ruimte vrij te maken om onze kinderen volop te laten genieten van de schoonheid om ons heen. Zonde eigenlijk want herinneringen voor later ontstaan in het nu. Vanuit de overtuiging dat ervaringen die kinderen opdoen in de natuur onvervangbaar en van grote waarde zijn hebben Jacinta Groeneveld en Willeke Boeve (ruim 10 jaar ervaring als kindercoach) Je Natuur opgericht.

Je Natuur biedt activiteiten aan in groepjes van 8 kinderen waaraan een doelstelling gekoppeld is. De activiteiten worden aangeboden aan jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 7 t/m 14 jaar in de prachtige buitengebieden van het vechtdal. Enkele voorbeelden van die doelstellingen zijn: Emoties uiten, voelen, (zelf-)vertrouwen, samenwerken en ‘nee’ zeggen.

Enkele voorbeelden van activiteiten die wij aanbieden zijn; Broodjes bakken op een kampvuur, vertrouwenssurvival, met de schaapherder mee, bramen plukken en jam maken, het bos verkennen met behulp van een natuur app,een watermodderbaan maken, fotograferen , vlotten bouwen of een windmolen maken.

De activiteiten van Je Natuur worden een keer per week, gedurende twee uur en vier weken achtereen aangeboden op verschillende locaties binnen het Vechtdal. Voorafgaand aan de inschrijving krijg je de gelegenheid een intakeformulier in te vullen waarin ook doelstelling zal worden omschreven. In de tweede week van juli organiseert Je Natuur een aantal kennismakingsmiddagen waarvoor ingeschreven kan worden. “Wij zijn er van overtuigd dat deze investering in ontwikkeling en groei voor uw kind een warme herinnering zal blijven voor de rest van zijn leven.”

Voor meer informatie kun je kijken op de Facebook-pagina van Je Natuur of mailen naar info@kindercoachwilleke.nl Ook kun je telefonisch contact opnemen met Willeke (06-42173799) of Jacinta (06-14282908).

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.