Home / archiefcentraal / in beeld dag 1 van de sallandse tweedaagse

in beeld dag 1 van de sallandse tweedaagse

De Aero Club Salland staat dit weekend in het teken van de Sallandse Tweedaagse (S2D). Deze landelijke zweefvliegwedstrijd wordt jaarlijks op het veld van de club uit Lemelerveld gehouden. Er doen ongeveer 50 kisten mee met topvliegers uit het hele land. Voor toeschouwers zijn vooral de start en de finishes spectaculair om te zien.

Bij een zweefvliegwedstrijd vliegen alle vliegtuigen (in dezelfde klasse) dezelfde opdracht. Een opdracht kan bijvoorbeeld een route zijn van wel 300 km lang, in de vorm van een driehoek. Degene met de hoogste gemiddelde snelheid krijgt de meeste punten. De uitslagen van dag 1 vind je hier .

Vanaf het terras van de clubkantine kun je de wedstrijd meemaken.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.