heskamp liever spaanse verdediging

Het is toch even slikken als je ineens Diego Costa tegenover je hebt staan. Dat is toch even wat anders dan de spits van Cambuur. We missen achterin een heel stuk ervaring. Vergelijk het maar eens met de verdediging van Spanje. Die is misschien wel op leeftijd maar daar speelt een ervaring, daar word je bang van.”

Wel is Heskamp fan van de verandering in het systeem. Volgens hem is het versterken van de verdediging een goede zet. “Je probeert het zwakke gedeelte van je elftal te versterken. Dat vind ik een goede zaak. Als je het achterin dicht kan houden moet je hopen op de kwaliteit voorin, en die hebben we. Ik ben enorm fan van Arjen Robben. Hij speelde dit seizoen een van zijn beste seizoenen en schaart zich voor mij in een illuster rijtje op dit moment. Ik zet hem naast spelers als: Ronaldo, Messi en Ibrahimovic. Robben doet niks onder voor deze drie. Als hij de vorm kan vasthouden die hij dit seizoen had kan hij het de verdediging van de tegenstander goed lastig maken.”

“Met Robben in topvorm en de andere twee beslissende spelers ook in vorm, maak je zeker kans om de poulefase door te komen. Ik denk alleen niet dat we veel verder komen dan de kwartfinale. Als we Brazilië loten is het gedaan, onze verdediging kan dat nooit aan. En Brazilië wordt ook gewoon Wereldkampioen. Daar ben ik bijna zeker van.”

Herman Heskamp, oud-speler van FC Twente en PEC Zwolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.