Home / archiefcentraal / hardenberg verbiedt alcohol in kotermeerstal

hardenberg verbiedt alcohol in kotermeerstal

Het gaat om de bebouwde kommen in de gemeente, de recreatiegebieden Kotermeerstal en de Oldemeijer en het Vechtpark Hardenberg. De gebieden zijn aangewezen zodat de politie of toezichthouders de mogelijkheid hebben om op te treden bij overlastsituaties.

Onlangs is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Hardenberg gedeeltelijk gewijzigd. In de APV staat de gemeentelijke regelgeving op het gebied van openbare orde en veiligheid. Eén van de wijzigingen heeft betrekking op het gebruik van alcohol op openbare plaatsen. In de APV was al geregeld dat het verboden is om alcohol op de weg te gebruiken of bij zich te hebben, met uitzondering van plekken waarvoor een ontheffing van de Drank- en Horecawet geldt. Het gaat dan bijvoorbeeld om terrassen bij horecagelegenheden of bij evenementen. Nieuw in de APV is dat het college van burgemeester en wethouders specifieke gebieden aan moet wijzen waar het verbod geldt.

Gebieden

Om ervoor te zorgen dat politie en toezichthouders bij overlastsituaties kunnen optreden, hebben burgemeester en wethouders gebieden in de gemeente Hardenberg aangewezen waar het verboden is om in de openbare ruimte alcoholhoudende dranken te gebruiken en/of in aangebroken verpakking bij zich te hebben. Het gaat om de bebouwde kommen in de gemeente, de recreatiegebieden Kotermeerstal in Dedemsvaart en de Oldemeijer bij Hardenberg en het Vechtpark Hardenberg.

Optreden bij uitwassen

Bij de keuzes voor de locaties is overleg gevoerd met de politie en de toezichthouders TVH. Ook is goed gekeken naar de lokale situatie. Zo leidt alcoholgebruik op straat in bebouwde kommen sneller tot overlast of klachten van omwonenden. Ook alcoholgebruik in recreatiegebieden leidt af en toe tot ongewenste situaties. Door de recreatiegebieden Kotermeerstal en de Oldemeijer aan te wijzen, hebben politie of toezichthouders ook hier de mogelijkheid om als dat nodig is handhavend op te treden.

Het Vechtpark Hardenberg, tussen de Willem Alexanderbrug en de stuw bij De Koppel, wordt aangewezen omdat ook hier al enkele keren sprake is geweest van overlast. Bovendien kan alcoholgebruik leiden tot gevaarlijke situaties, met name bij bruggen, de stuw of de sluis.

Het besluit van het college van B&W ligt vanaf woensdag 18 juni 2014 gedurende twee weken ter inzage.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.