Home / archiefcentraal / finaleplaatsen bissinghcrossers in brabant

finaleplaatsen bissinghcrossers in brabant

Maar liefst 51 verenigingen en commerciële teams waren afgelopen zaterdag afgereisd naar het Brabantse Nuland om zich te meten in ‘the battle of bmx’. Het Nederlands Kampioenschap voor clubs wordt ieder jaar verreden in het tweede weekend na Pinksteren. Wij kregen een verslag.

‘De Bissinghcrossers waren met 29 rijders present om hun derde plaats van vorig jaar te verdedigen en om een gooi te doen naar de titel. De stemming zat er al snel in en iedereen deed net een tandje harder zijn best om zoveel mogelijk punten voor de club te vergaren. Vooral de jongste cruisers lieten zich zien, want in de klasse cruisers 17-29 wisten zowel Vincent Huisjes als Kevin van der Linde en Sander Waaijenberg zich te plaatsen voor de finale. Vincent pakte meteen de kopstart met Kevin in zijn achterwiel. Om zijn clubgenoot niet te hinderen, maakte Kevin echter in de laatste bocht een stuurfout en gleed daardoor met fiets en al onderuit. Vincent pakte dus de maximale punten, Sander en Kevin werden helaas 6e en 7e.

Het was sowieso een dag voor de cruisers, want in de dames klasse kwalificeerden Danielle Gohl, Iris van der Linde en Cencia Waaijenberg zich alledrie voor de halve finale. Iris en Cencia bereikten vervolgens ook de finale die door Iris met redelijk gemak werd gewonnen, terwijl Cencia 5e werd. Huub Spliethof moest even laten zien dat hij bij de jongens 8 jaar over het hoogste beentempo en de beste techniek beschikte. Hij kwam in 5e positie uit het starthek, maar vocht zich plekje voor plekje terug naar de tweede plek. Grote verrassing van de dag was de 7 jarige Sven Kuik. Na de manches leek het erop dat de wedstrijd voor hem ten einde was, maar hij bleek zich met 1 puntje verschil toch te hebben geplaatst voor halve finale. De pas een half jaar crossende Sven kwalificeerde zich tegen ieders verbazing in ook nog voor de finale. Daarin ging het bijna mis, toen hij op de 1e bult zijn fiets niet meer onder controle had, maar hij werd toch nog knap 5e.

Na de prijsuitreiking van de persoonlijke prijzen kwam het zenuwslopende wachten op de club ranking. De organiserende vereniging uit Nuland werd met overmacht kampioen, maar de Bissinghcrossers gingen met een 6e plek alsnog zeer tevreden naar huis.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.