erbens vechtdaltoer wordt ntfu klassieker

Erbens Vechtdaltoer heeft zaterdag de officiële 3e ster weten te bemachtigen. De sterren worden toegekend door de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Door het behalen van deze 3e ster behoort Erbens Vechtdaltoer nu tot de zo geheten ‘NTFU klassiekers’. Het wielerevenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Toercommissie met hulp van veel leden van Toerclub Dalfsen en de naam van Erben Wennemars draagt, kreeg dit jaar maar liefst 919 enthousiastelingen op de fiets.

Aan het einde van de dag kreeg de organisatie te horen dat zij een 3e ster heeft behaald; de bekroning op een prachtige fietsdag. De opluchting was groot: ‘het is toch altijd even afwachten of er is voldaan aan alle eisen van een 3-sterren tocht, maar het was het wachten waard, want we hebben ze binnen!’ aldus de organisatie van Erbens Vechtdaltoer. Niet alleen de organisatie maar ook naamdrager Erben Wennemars is trots op deze 3 sterren en laat dit enthousiast weten via zijn Twitter-account.

De toer is gestart vanuit Dalfsen en kon in verschillende afstanden gereden worden. De routes van 50, 70, 130 en 170 kilometer gaan door diverse plaatsen in het Vechtdal en eindigen weer in Dalfsen. Hier werden de deelnemers met de bekende ‘Vechtdalburger’ opgewacht door de organisatie. Dit jaar deed ook naamdrager Erben Wennemars mee, die deze tocht wel erg bijzonder vond: ‘zoveel mensen op de fiets voor het goede doel, geweldig!’ Een deel van de opbrengst van Erbens Vechtdaltoer gaat naar het Ronald McDonald Huis in Zwolle.

De Toerclub Dalfsen maakt zich nu op voor de jaarlijkse Avondfietsdriedaagse op 16, 17 en 19 juni. In verband met het WK Voetbal is de woensdag ditmaal geen fietsdag en is de laatste dag gepland op donderdag.

De routes van de avondfietsdriedaagse hebben een lengte van ca. 15 en 30 km. Start tussen 18:00 en 19:00 uur vanaf het Kleine Veer, Baarsmastraat 25, Dalfsen.

Erbens Vechtdaltoer

Erbens Vechtdaltoer is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat op initiatief van Toerclub Dalfsen plaatsvindt in het Vechtdal in Overijssel. Daarnaast ligt ook de organisatie van de rit in handen van de Toercommissie van Toerclub Dalfsen. Een organisatie kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Dit jaar hebben 65 vrijwilligers zich er voor ingezet om de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. De routes gaan door het rustgevende gebied waarin je de naamgever Erben Wennemars tijdens zijn trainingsritten kunt tegenkomen: het stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. De toer start vanuit Dalfsen en dit is tevens de eindbestemming.

Ronald McDonald Huis Zwolle

Ronald McDonald Huis Zwolle is een bijzonder huis gelegen op steenworp afstand van Isala. Een plek waar ouders, broertjes en zusjes tijdelijk kunnen ‘wonen’ als een kind is opgenomen. Het is een organisatie die geen overheidssteun ontvangt en daarom werkt met maar liefst 90 enthousiaste vrijwilligers die het huis operationeel laten ‘draaien’. Om diezelfde reden is het huis dus ook afhankelijk van donaties en bijdragen vanuit het bedrijfsleven en van particulieren. Een mooi voorbeeld hiervan is de Erbens Vechtdaltoer, waar een deel van de opbrengt naar het huis gaat. Sinds een jaar is er ook een Ronald McDonald Huiskamer in Isala. Hier kunnen ouders, familieleden of het kind zelf, in een huiselijke omgeving, even op adem komen tijdens een opname of tussen een dagbehandeling door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.