Home / archiefcentraal / deltion rallyteam tweede in hardenberg

deltion rallyteam tweede in hardenberg

Het Deltion Rallyteam is dit weekend tweede geworden in hun klasse op de Vechtdal Rallysprint in Hardenberg. Kevin Koojiman en Hans van Goor kwamen namens het team uit in de Mitsubishi Evo XR4. De heren werden derde in het algemeen.

De Vechtdal Rallysprint vindt zoals ieder jaar plaats in en nabij Hardenberg. Het serviceterrein stond opgesteld op de parkeerplaats van de Evenementenhal Hardenbeg. Het Deltion Rallyteam is erg tevreden over het verloop van de rally. Kooijman: “Ik zou niet weten waar we het hebben laten liggen, aan de auto lag het in ieder geval niet.”

Het onderhoud van de rallyauto’s werd verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten van de mbo-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Het Ministerie van Defensie stelt de rallyauto’s als onderwijsleermiddel beschikbaar, met als doel studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast worden de auto’s ingezet om jongeren te werven voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Tijdens deze opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie.

De studenten uit de Deltion Autosportklas hebben nog geen zomervakantie. Volgend weekend staat er namelijk nog een wedstrijd op het programma. Het Deltion Rallyteam verschijnt dat weekend in ieder geval met de Mitsubishi Evo XR4 en een Nissan 350Z aan de start van de GTC Rally. Later deze week wordt bekend gemaakt of de tweede Nissan in actie komt. “We hebben weinig schade opgelopen tijdens de Vechtdal Rally, dus veel werk hebben de studenten de komende twee weken niet.” Meer informatie over de GTC Rally staat op: www.gtcrally.eu

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Aldivèr Werk en Leerbanen, Salland Olie, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, De Kleine Reclame, BioMCN, Hema Nijverdal, Autobedrijf Aben en van de Schelde, Nissan Dealer voor Zwolle en Emmeloord, BAM Wegen Oost, Delta Press en Satink Keukens & Badkamers Zwolle. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.