Home / archiefcentraal / de pauwergirls naar lemelerveld

de pauwergirls naar lemelerveld

Drie vrouwen die een oude radio op wieltjes voor zich uitduwen. Zo lijkt het op het eerst gezicht.

Tot de ouderwetse radio een enorm geluid voort blijkt te kunnen brengen en de Pauwergirls driestemmig beginnen te zingen. Op vrijdag 5 september vind je de dames in Lemelerveld tijdens de feestelijke opening van het Kulturhus.

Herkenbare liedjes van iets langer geleden, een dansje, een grap en een snufje theater dat zijn de ingrediënten van een optreden van deze drie energieke dames. Sinds een jaar vormen ze nu samen de Pauwergirls en met veel succes treden ze op heel diverse plaatsen op. Bij verzorgingstehuizen, op bruiloften, recepties, congressen en vrijdag 5 september tijdens het feestelijke open huis van het Kulturhus.

Ze stemmen hun liedjes en programma af op het publiek en de gelegenheid. Door maatwerk te leveren is ieder optreden net weer iets anders. Van klein en intiem tot groots en swingend, a capella of juist herkenbare retronummers met wat meer decibellen.

‘Die afwisseling maakt het vak zo boeiend’, aldus de Pauwergirls. Ze zijn onlangs door senioren uitgeroepen tot winnaars van de Zilveren Ladder vanwege de manier waarop zij hun optredens afstemmen op hun publiek. Vandaar dat er nu veel optredens op hun website (www.pauwergirls.nl) staan voor ouderen.

Door interactie te brengen met bijvoorbeeld ‘de Pauwerbingo’ een muzikale spelvorm, betrekken ze senioren actief bij hun optredens. Maar, benadrukken de Pauwergirls, deze muzikale theaterelementen zijn ook geschikt voor andere doelgroepen. ‘We houden ervan om een optreden goed voor te bereiden. Te kijken hoe we de juiste snaar kunnen raken. Als we onze muziek en theater dicht bij de mensen kunnen brengen, dan is onze opzet geslaagd.’

Ondanks de ouderwets ogende radio zijn de Pauwergirls met hun tijd meegegaan en zijn ze te volgen op Twitter; @Pauwergirls, Facebook;www.facebook.com/pauwergirlsmuziek en is alle informatie te vinden op hun website;www.pauwergirls.nl. Voor meer informatie of boekingen via mail; contact@pauwergirls.nl of tel.06-15005191. En vrijdag 5 september zijn ze de hele dag in Lemelerveld voor vragen of om meer informatie te geven. Iedereen is van harte welkom tijdens deze feestelijke dag.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.