de husselmus winkel van voor en door klanten

Ze droomde al jaren over zelfstandig ondernemerschap en onderzocht verschillende mogelijkheden, maar daar bleef het bij. Toen Simone Pol vanwege de crisis haar baan verloor, besloot ze van haar droom werkelijkheid te maken. Het resultaat is De Husselmus, een winkel van Sinkel volgens een totaal nieuw concept, waarin creativiteit en duurzaamheid een grote rol spelen.

De Husselmus wordt opgezet naar een Fins concept en is een kruising tussen een galerie, tweedehandszaak en cadeaushop. In de winkel is van alles te koop dat door particulieren, kunstenaars en hobbyisten wordt gemaakt of is verzameld. Daarnaast wil Simone beginnende kunstenaars een podium bieden waar zij laagdrempelig hun kunsten kunnen vertonen aan een breed publiek “De Husselmus is een kleinschalige en duurzame, maar vooral gezellige winkel met een breed assortiment en een wisselende collectie. In De Husselmus kunnen mensen die iets te koop aan willen bieden een plank of een stellingkast huren om spullen in tentoon te stellen. Dat kan van alles zijn: tweedehandsspullen, zelfgebreide sokken of ambachtelijk gebakken koekjes.”

Simone wil zoveel mogelijk een groene onderneming zijn. Het bevorderen van hergebruik van spullen en zo bijdragen aan de ontlasting van het milieu is voor haar een belangrijk speerpunt. “Het moet een sfeervol ingerichte winkel worden die in feite bestaat uit allemaal kleine winkeltjes in één”, vertelt ze enthousiast. “Een soort vlooienmarkt of overdekte marktplaats waar je heerlijk kunt rondsnuffelen en inspiratie opdoen. Waar je dingen tegenkomt die je nergens anders vindt, in iedere stijl en voor elke portemonnee. Een verrassende winkel volgens een bijzonder concept. Iets geheel nieuws voor Ommen waar over gesproken wordt, omdat het origineel is en vernieuwend. Met zelfgemaakte spullen als sieraden, tassen, kleding en brocante artikelen. Maar ook tweedehands artikelen die eigenlijk te mooi zijn om naar de kringloopwinkel te doen.”

Het concept is relatief nieuw. In enkele plaatsen in Friesland zijn er inmiddels winkels gestart volgens een vergelijkbaar idee en die zijn volgens Simone erg succesvol. “In de huidige tijd van crisis en duurzaamheid kan het lonen om spullen voor hergebruik aan te bieden”, vindt ze. “Ook voor kleine ondernemers en webwinkels is dit een goede oplossing. Vaak is het te duur voor hen om een winkelruimte te huren. De Husselmus biedt hen een etalage waar potentiële kopers naast de producten kunnen bekijken, ze ook kunnen voelen.”

Echt rijk verwacht ze er niet van te worden en dat hoeft voor haar ook niet. “Ik doe graag iets nuttigs met mijn tijd en wil dit combineren met het aangename zoals de omgang met klanten, etaleren, coördineren en het creatief bezig zijn. Natuurlijk wil ik op den duur voor een deel in mijn eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dit moet voornamelijk uit de huuropbrengsten komen een voor een klein deel uit de omzet van kunstverkoop en eventuele workshops.”

Het pand is inmiddels klaar om te worden ingericht. Er hebben zich al een aantal ‘verkopers’ aangediend. Eén van hen is glaskunstenaar Loes van der Linde. “Ik vind dit een fantastisch concept”, promoot ze. “Ik geef cursussen in glas-in-lood en Tiffany en sta regelmatig op beurzen, maar daarmee bereik ik alleen mensen die al geïnteresseerd zijn. De Husselmus biedt mij de kans om wat bekender te worden bij het grote publiek. Ik heb mij dus direct aangemeld voor het huren van een tafel in de winkel. Daarnaast vind ik het ook een heel sympathiek initiatief. Er spreekt een stuk maatschappelijke betrokkenheid uit. Dat wil ik

graag ondersteunen.”

De winkel is gevestigd op de Varsenerpoort nr 12. Bel of mail voor meer informatie met Simone 06-46808227 of info@dehusselmus.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.